Boekenblog leest meeslepende 60 dagen van Gillian King

Blogger Chantal Bolleman heeft voor Boekenblog het nieuwe boek van Gillian King gelezen. Ze omschrijft ’60 dagen’ als een meeslepend boek vol liefde, verdriet, een vleugje drama, maar vooral met humor. Dat klinkt in ieder geval goed!

Het verhaal gaat over Emma die samen met haar verloofde Gijs naar Limburg verhuist voor zijn werk. Samen verwachten ze een kindje en zijn dan ook dolgelukkig. Maar dan gaat het mis. Gijs komt op een dag niet thuis en Emma maakt zich zorgen. Een politieauto stopt voor de deur en vertelt dat Gijs is overleden. Emma is verscheurd van verdriet en verhuist terug naar haar oude woonplaats Den Haag. Ineens ontmoet ze een oude bekende; Jesper, de beste vriend van haar overleden man Gijs. Ze zien elkaar regelmatig en het klikt tussen beiden. Ook het dochtertje van Emma ziet Jesper wel zitten. Jesper heeft al jarenlang een relatie met Eva maar de band met Emma wordt steeds closer, zal zijn relatie het overleven?

Als je zin hebt om een avond of middag op de bank te kruipen met een goed door leesbaar boek dan is 60 dagen het ideale boek. Dat het boek 256 pagina’s bevat, heb je niet eens door. De hoofdrolspelers zijn zo levendig beschreven dat het voelt alsof je alle gebeurtenissen zelf ook meemaakt. Het verhaal bevat veel humor en liefde waardoor het een echte chicklit is geworden. Door de humoristische toon in het verhaal worden de dood en het verdriet niet te zwaar beladen.

Naast de makkelijke schrijfstijl en gedetailleerde omschrijving, kan het boek soms ook wat verwarrend zijn. Dit komt omdat het verhaal vanuit verschillende hoofdrolspelers wordt ‘bekeken’. Door de soms, vrij snelle afwisseling, is het af en toe lastig om te volgen door wie het verhaal wordt verteld. Toch zorgt deze afwisseling wel voor een meer gedetailleerde omschrijving. Waardoor het verhaal nog levendiger wordt.

De schrijfstijl is simpel en boeiend, daardoor voor iedereen te begrijpen. Het moment dat je begint met lezen houdt het boek je bezig. Heerlijk meeslepend, soms iets voorspelbaar maar het heeft een zeer verrassend einde. De serieuze zijde van het boek wordt op de juiste manier belicht waardoor de humoristische toon niet te overheersend is.

Kortom, een heel herkenbaar verhaal, met alle aspecten uit het echte leven gedetailleerd uitgewerkt. Een feelgood boek, met veel herkenbare situaties voor iedereen. We zullen in het dagelijkse leven misschien niet zo met een situatie omgaan, maar dit boek geeft je daar een geheel andere kijk op. Begin je eenmaal met lezen, dan houd je niet meer op.

Tekst: Chantal Bolleman

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Zestig dagen geen contact met je grote liefde…
Lees ook:Een kus in Havana
Lees ook:Cornald Maas heeft duizend vragen over de dood
Lees ook:Carlijn Vis laat belang zien van herdenken en vieren vrijheid
Lees ook:Boekenblog leest Pensionado’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.