Kim Feenstra krijgt Catwalkgirl: Glamour & paparazzi

Deze week werd het tweede chicklitboek van schrijfster Marieke Ordelmans gelanceerd in Bar Italia Amsterdam: ‘Catwalkgirl- Glamour&paparazzi’. In dit boek ontdekt Jill, de zeventienjarige hoofdpersoon, hoe je leven van de één op de andere dag kan veranderen als je bekend bent van een modellenwedstrijd op televisie. Het eerste exemplaar werd – heel toepasselijk- uitgereikt aan niemand minder dan Hollands Next Top Model winnares Kim Feenstra.

Foto: Rayzor Sharp

“Jonge meiden van een jaar of 16 dromen veel. Over beroemd worden, een snel en flitsend leven leiden, champagne, dure kleding en mooie make-up. Alles wat in de bladen staat en wat ze bij talentenjachten op televisie zien willen ze allemaal zelf ook. Dat fenomeen beschrijf ik. Hoe spannend zo’n leven kan zijn en hoe heerlijk absurd soms. Maar ook de keerzijde laar ik niet achterwege. Het is een harde, vaak oppervlakkige wereld. Zelf droomde ik als tiener ook van een glamour job in de modewereld en die droom ben ik gaan nastreven. Maar nu ik 25 word en bijna 6 jaar in deze zeer opmerkelijke wereld heb rondgezworven kijk ik er wel met een andere blik naar. Ik kan het beter relativeren en zie in hoe nep het soms is, en hoe gemaakt. Dit contrast hoop ik op een luchtige manier aan al die meiden kenbaar te maken met mijn boeken. Zonder met een vinger te wijzen uiteraard!”, aldus Marieke Ordelmans.

Over de auteur
Marieke Ordelmans (°1986) studeerde in 2008 af aan de Hogeschool van Amsterdam. Met haar afstudeeropdracht zorgde ze voor een primeur, want ze onderzocht de invloed van het fenomeen modeblogs in de modewereld. Ze trok daarvoor naar New York en sprak met de groten van de modewereld. Marieke publiceerde als mode-, beauty- en lifestylejournalist voor bekende magazines als Cosmopolitan, ELLE, Volkskrant Magazine, CosmoGIRL!, Fancy en Grazia. Op de internationale modeblog www.thedigitalistas.com volgt ze het reilen en zeilen van modeontwerpers op de voet.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Marieke Henselmans: eigenwijs je hypotheek aflossen
Lees ook:Als je al ziet wat nog gaat gebeuren
Lees ook:Schrijfwedstrijd Onbekend(en)
Lees ook:Lief en leed gedeeld op de markt
Lees ook:Mailen met: Rianne Verwoert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.