Moeder tattoo boek; tatoeages geselecteer door Schiffmacher

‘Moeder’ was en is nog steeds een populair thema in de wereld van de tatoeage. Het is niet zelden een van de eerste tattoos waarmee een jongen nog kan thuiskomen zonder al teveel aversie op te roepen. Een moeder kan nog zo kwaad zijn over deze onbezonnen daad, als zij eenmaal doorheeft hoe zoonlief zijn onvoorwaardelijke liefde voor haar voor iedereen zichtbaar altijd bij zich draagt, kan zij alleen nog maar smelten

De echt moderne moeder komt trouwens steeds vaker met haar zoon mee naar de tattoo studio, en ziet letterlijk diens liefde voor haar gestalte krijgen. Soms kan dat niet, omdat zij er niet meer is. Een tatoeage met het woord ‘Moeder’, soms zelfs gekleurd met de as van haar gecremeerde resten, kan een overweldigend gemis dan draaglijk maken. De tatoeage is deel van het rouwproces, geeft rust en acceptatie. De pijn wordt manmoedig ondergaan, met een enkele traan in het oog; afdingen op de prijs is dan ongepast.

Dit is het eerste deel van een serie publicaties over de belangrijkste thema’s in de tatoeage kunst. Henk Schiffmacher selecteerde hiervoor uit zijn omvangrijke collectie de mooiste en meest bijzondere ontwerpen. Ze geven een representatieve indruk van de kunst en geschiedenis van de westerse elektrische tatoeage. Deze prachtige boekjes met tatoeage motieven en ontwerpen zijn een bron van inspiratie.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Daten met een wekker in de hand…
Lees ook:Howard Jacobson schrijft Het uur van de dieren
Lees ook:Jonge ontwerper plaatst Oeroeg in deze tijd
Lees ook:Chaz Bono schrijft boek over geslachtsverandering
Lees ook:Boy: een ontroerend en zeer aangrijpend boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.