Keith Richards in DWDD

Keith Richards leidde het echte rock-‘n-rollleven en hij schiep, samen met The Rolling Stones, songs die de wereld wakker schudden. Eindelijk vertelt de man zelf over het leven in de crossfire hurricane: obsessief luisteren naar platen van Chuck Berry en Muddy Waters, gitaar leren spelen en een band vormen met Mick Jagger en Brian Jones. De eerste successen van The Rolling Stones en de beruchte arrestaties voor drugsbezit die leiden tot zijn image van outlaw volksheld. Het creëren van onsterfelijke riffs zoals die van Jumping Jack Flash en Honky Tonk Women. Verliefd worden op Anita Pallenberg en de dood van Brian Jones. Fiscale ballingschap in Frankrijk, de tours door de Verenigde Staten, isolatie en verslaving. Verliefd worden op Patti Hansen. Bittere vervreemding van Jagger en de daaropvolgende verzoening. Huwelijk, familie, soloalbums en X-Pensive Winos, en een weg die nooit eindigt.

‘Life’ beschrijft naast het levensverhaal van Richards, ook het verhaal van de muziek van de band: van hun eerste Amerikaanse nummer 1-hit (I Can’t Get No) Satisfaction in 1965 tot legendarische albums als Exile On Main Street en Some Girls en wereldomvattende tours in de eenentwintigste eeuw.

Met zijn kenmerkende ontwapenende eerlijkheid vertelt Keith Richards het levensverhaal waar we al zo lang meer van wilden weten: open, onbevreesd en oprecht. Vandaag wordt het boek wereldwijd gepresenteerd. De Wereld Draait Door besteedt aandacht aan deze biografie.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Keith Richards heeft een biografie-probleempje
Lees ook:The Beatles en The Rolling Stones samen in één verhaal
Lees ook:Leo Blokhuis over Keith Richards
Lees ook:Huub Stapel heeft zwak voor de tweede man
Lees ook:Keith Richards geïnterviewd door Jakhals Erik

3 reacties op “Keith Richards in DWDD

 1. Patricia de Ryck

  Leo Blokhuis zal het over Keith Richards hebben…

    /   Beantwoorden  / 
 2. Patricia de Ryck

  Ik vond het een beetje tegenvallen. Jullie?

    /   Beantwoorden  / 
 3. Ronald

  Ja, het viel mij vies tegen, er is geen minuut ingegaan op de inhoud van het boek. Niet echt een salespitch.
  Leo Blokhuis, prima kerel laat hem dan ook gewoon zijn verhaal doen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.