Utrecht: Beeld van een stad

Alhoewel de intacte middeleeuwse binnenstad en de Dom het meest bekend en zichtbaar zijn voor de toerist, is Utrecht een stad met een rijke geschiedenis. Dit boek toont aan de hand van prachtige foto’s voor het eerst de belangrijkste stedelijke veranderingen en beschrijft deze aan de hand van gebouwen en plekken die van belang zijn geweest voor de samenleving.

Van de werven en de Domtoren naar Oudaen; van de Maliebaan en landgoed Oud-Amelisweerd naar de vier Lunetten; van het Zocherplantsoen naar het Máximapark: Utrecht is rijk aan plekken met een bijzonder verhaal. Beroemde gebouwen mogen niet ontbreken: van het postkantoor op de Neude, het Rietveld Schröderhuis, de Inktpot en de Universiteitsbibliotheek tot het Educatorium en The Wall. Het boek biedt tevens een prachtige staalkaart van architectuur door de tijden heen.

De teksten in het boek zijn geschreven door historici Edsard Kylstra en Bettina van Santen. Zij werden geselecteerd door Architectuurcentrum Aorta te Utrecht, onder leiding van directeur Eveline Paalvast. Concept en vormgeving waren in handen van Cees de Jong van VK Projects, de foto’s werden gemaakt door stadsfotograaf Arthur Martin.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:De ontwikkeling van Amsterdam in vogelvlucht
Lees ook:Zo vallen je foto’s zeker op
Lees ook:Mooiste projecten van architect Bob Manders in boek
Lees ook:De geschiedenis van imaginaire landen en plaatsen
Lees ook:Vogelgeluiden samengebracht in Vogelzang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.