De ontwikkeling van Amsterdam in vogelvlucht

Van de wonderlijk golvende Zeedijk en de monumentale Westertoren, naar het kopergroene Nemo in het Oosterdok of de Waterbuurt van IJburg: Amsterdam kent vele markante plekken met indruk­wekkende gebouwen, straten en pleinen. ‘Voor Amsterdam onbewolkt. Stad in beweging’ koos fotograaf Peter Elenbaas zijn mooiste luchtfoto’s, de meeste uit de zomer van 2012. Journalist Lambiek Berends schreef bij deze foto’s een korte geschiedenis van de stad.

Fotograaf Peter Elenbaas fotografeert de stad al sinds de jaren tachtig vanuit de lucht. Sindsdien is er ongelooflijk veel veranderd in de stad en van bovenaf is dat goed te zien. Industriële gebieden zoals de Oostelijke Eilanden en de IJ-oevers zijn levendige woonwijken geworden, in het stadshart onderging de Nieuwmarkt een metamorfose door de aanleg van de metro.

In deze mooi gebonden uitgave van ‘Amsterdam onbewolkt‘ worden recente foto’s samengebracht met foto’s uit het rijke onbewolkt-archief.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Bijzondere foto’s in Nederland vanuit de lucht
Lees ook:Zestien wandelingen in en rond Amsterdam
Lees ook:Ontmoet Tess Gerritsen in Antwerpen of Amsterdam
Lees ook:Kroonprins Willem-Alexander klaar voor de troon?
Lees ook:Het Amsterdam van Theo van den Boogaard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.