Architecten profileren zich

Deze dagen verschijnen er bij uitgeverij SUN architecture drie boeken waarin het werk en de werkwijze van architectenbureaus centraal staan. Lees er hier alvast meer over.

‘Cumulus’ is een architectuurboek waarin het gedachtegoed van de Eindhovense architecten Annette Marx en Ady Steketee wordt weergegeven. Het boek heeft een experimentele opbouw die past bij dit controversiële duo. Verschillende essays in woord en beeld zijn opeengestapeld en bieden een kijk op de facetten van het werk en de werkwijze van het bureau. De novelle ‘One night stand’ van schrijver Edzard Mik vormt het scharnierpunt van het boek. Het slot van het boek toont niet alleen de uitgevoerde werken, maar ook schetsen en ideeën van het bureau.

Omgaan met veranderende omstandigheden
Klein, groter, groot. De loopbaan van Roberto Meyer en Jeroen van Schooten begon in de jaren tachtig met het ontwerp van woonhuizen en winkelinterieurs en ontwikkelde zich via het hoofdkantoor van de ING in Amsterdam tot het ontwerp van complexe projecten zoals het stationsgebied van Rotterdam. De omstandigheden bepaalden steeds het ontwerp, de ideeën en de methodologie. In ‘Circumstances’ vertellen de architecten Roberto Meyer en Jeroen van Schooten hoe ze in het ontwerpproces van hun projecten omgaan met veranderingen van de omstandigheden.

De stedenbouwkundige impact van de Olympische Spelen
Bob Allies is partner bij architectenbureau Allies and Morrison, de master planners van de Olympische Spelen van 2012 in Londen. In ‘Cultivating the City’ gaat hij in op de impact van een massa-evenement als de Olympische spelen op de gebouwde omgeving, en op de concepten die bedacht kunnen worden om de reusachtige infrastructuur voor Olympische spelen een gepaste plaats te geven tijdens en ook na het evenement. Dit boek is gebaseerd op de lezing die Bob Allies in 2009 hield op de TU Delft in het kader van de reeks ‘Designers of the Future’.

Bestel direct bij Bruna


Bestel direct bij Bruna


Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Olympisch leesvoer
Lees ook:Dagboek van een sportgek: volle sportzomer Mart Smeets
Lees ook:Amsterdam krijgt Annie M.G. Schmidt Huis op het Zeeburgereiland
Lees ook:Zuid-Afrikaanse thrillerauteur Deon Meyer verovert Europa
Lees ook:Waarom is Churandy Martina zo blij; lees zijn biografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.