Boekenblog leest thriller ‘Mijn zwarte hart’

In het kader van juni, de maand van het spannende boek, heeft blogger Irene Groenink de thriller ‘Mijn zwarte hart’ gelezen. Waar het boek over gaat? En of ‘ie ook écht spannend is? Je leest het hieronder!

De dood van haar broertje haalt Doro’s wereld overhoop. Ze lijdt aan waanvoorstellingen, wordt opgenomen in een psychiatrische inrichting, haar ouders gaan uit elkaar en ze krijgt ruzie met haar beste vriendin. Wanneer ze met haar moeder verhuist naar een rustige stad lijkt Doro weer wat grip op haar leven te krijgen. Tot ze op een nacht een angstige, verwarde jongen in de tuin ziet staan. Ze gaat hulp voor hem halen, maar als ze terugkeert, is hij verdwenen. Doro kan niet geloven dat ze zich de jongen heeft ingebeeld en gaat op onderzoek uit. Die zoektocht naar de waarheid wordt al snel een nachtmerrie. Want wat doe je als je niet meer weet wat echt is en wat fantasie?

Mening
Ik heb dit boek in één ruk uitgelezen. Het verhaal heeft je in zijn greep vanaf de allereerste bladzijde tot aan de allerlaatste. Het feit dat Doro de waarheid niet meer kan onderscheiden van haar fantasie, dat ze last heeft van gaten in haar geheugen en dat er talloze hints verborgen staan in het boek, maakt dat je zelf ook een beetje confused raakt. Je wilt het mysterie oplossen en even denk je ook dat je dat is gelukt, maar dan volgt die verrassende ontknoping..

Over de auteur
´Mijn zwarte hart´ is geschreven door de Duitse schrijver Wulf Dorn. De man staat bekend om schrijven van thrillers. Hij schreef onder meer ´Waanzin´, ´Trigger´ en ´Ijzige stilte´.

Bestel direct bij Bruna

Tekst: Irene Groenink

Lees ook:Boekenblog leest Buiten De Lijntjes
Lees ook:Groot BBQ Boek van Men’s Health
Lees ook:Boekenblog leest Een Dubbeltje Op Zijn Kant
Lees ook:Veertienjarige wordt in één klap volwassen
Lees ook:Niemand de deur uit!, het vakantieboek voor thuisblijvers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.