Lezers kiezen titel nieuwe nrc.next-boek

Over een paar maanden is het zo ver, dan komt het nieuwe ‘next question’-boek uit. Vanaf vandaag staat daarom een poll online waar de lezers van nrcnext.nl kunnen meebeslissen over de nieuwe titel van de opvolger van de bestseller ‘Hoe sms’t een Chinees?.

Maar liefst 20.000 exemplaren van ‘Hoe smst een Chinees?’ gingen er over de toonbank. Next-redacteur Juliette Vasterman is de afgelopen maanden hard bezig geweest om uit twee jaar ‘next question’, de dagelijkse, meest gelezen rubriek van nrc.next, honderd vragen te selecteren voor het nieuwe boek.

Vasterman: “Dankzij dit nieuwe boek ben je straks voorzien van allerlei bizarre weetjes en nuttige feitjes. Op een feestje vertel jij straks dat de aarde elk jaar 30 tot 50 miljoen kilogram ruimtestof opveegt. Dat automobilisten in een Golf de meeste verkeersboetes krijgen. En dat de bovenkant van een cracker die met de gaatjes betreft.’

Dit is de titeltop-5:
1. Hebben dieren humor?
2. Kunnen muggen dronken worden?
3. Mag een geamputeerd been mee naar huis?
4. Hebben blinden hoogtevrees?
5. Waarom zijn caravans meestal wit?

Reageren kan door een mail te sturen naar [email protected] of door simpelweg een reactie te posten dit blog. Onder de lezers die hun voorkeur insturen, verloten we drie exemplaren van het nieuwe boek.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Waarom zeggen we eh…?
Lees ook:Gedicht blijkt advertentie van een Chinees bordeel
Lees ook:Nijntje en de wilde dieren BoekStart Babyboekje van het Jaar
Lees ook:Nieuwe reeks schuifboekjes van Clavis
Lees ook:Marleen Janssen: ‘In Amerika stroomt het geld zó uit de kraan’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.