Nicolette Kluijver; van piemellengtes tot seks tijdens de zwangerschap

Waar in het BNN programma Spuiten en Slikken veel over seks en drugs gepraat wordt, besluit presentatrice Nicolette Kluijver ook een persoonlijk boekje open te gooien. En dan wel letterlijk. De 29-jarige dare-devil heeft een boek geschreven over seks: ‘Let’s talk about.. Seks, schaamhaar, scharrels en meer’. Leuk extraatje; seksuologe Minke de Boer licht de inhoud toe op een wetenschappelijke manier. Leuk én leerzaam dus!

“Het spannendste aan het schrijven van het boek vind ik toch dat iedereen mijn persoonlijke seksverhalen gaat lezen,” vindt Nicolette. “Vooral een verhaal over een bijzonder tripje naar LA. Ik heb wel drie keer heroverwogen om het te plaatsen. Uiteindelijk heb ik het toch geplaatst, omdat het echt in het boek past. Toch was het lastiger dan ik had gedacht om mijn vuile was op straat te hangen”.

De presentatie van het boek wordt op een wel heel bijzondere en passende plek gehouden: Yab Yum. Het meest beruchte bordeel van Amsterdam, dat sinds 2008 gesloten is, maar waar sinds september dit jaar een museum van gemaakt is. Bij binnenkomst vallen de roodfluwelen wanden meteen op. Ook de kroonluchters vallen direct in het oog. Hoog op de wanden en op het plafond zijn muurschilderingen gemaakt. Schattige engeltjes kijken je aan, witte duiven lijken over je hoofd te vliegen. Niet echt een scène voor een bordeel, maar desalniettemin prachtig om te zien.

De kleine barruimte van het oude bordeel stroomt al snel vol met pers, vrienden en gegadigden. Nicolette loopt vrolijk tussen iedereen door, het glas champagne in haar hand wordt nauwelijks neergezet. Ze lijkt het enorm naar haar zin te hebben, net als de gasten. Bij de presentatie bedankt Nicolette iedereen die haar geholpen heeft uitvoerig. Zo ook een ambassadeur van STOP AIDS NOW! die hebben bijgedragen aan het maken van het boek. Een deel van de opbrengst van het boek zal ook naar deze stichting gaan.

In het voorblad van haar boek schrijft Nicolette: “Voor STOP AIDS NOW! Was ik een paar jaar geleden in Kenia. Het raakt mij enorm dat zoveel jonge mensen n Afrika hiv hebben. En dat ze vaak helemaal niets weten over het virus. Dat moet en kan anders. STOP AIDS NOW! Doet er alles aan om jonge levens te redden. Elk meisje en elke jongen verdient een hiv-vrije toekomst.”

Nicolette is erg blij met de samenwerking met seksuologe Minke de Boer: “Door de wetenschappelijke feitjes die in het boek staan, dankzij Minke, is het boek niet alleen leuk om te lezen, maar kan het ook als voorlichting gebruikt worden. Het boek begint bij de basics, zoals zoenen, maar behandeld eigenlijk bijna alle aspecten van seks. Van piemellengtes tot seks tijdens de zwangerschap”.

Tekst: Paula Boon

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Let’s Talk About.. Seks, Schaamhaar, Scharrels en meer..
Lees ook:Gedicht blijkt advertentie van een Chinees bordeel
Lees ook:Boeken Sonja Bakker straks niet meer verkrijgbaar?
Lees ook:Nicolette Kluijver leest voor… nee, niet uit de Playboy
Lees ook:Yab Yum – Theo Heuft vertelt er alles over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.