Mathijs Vrieze maakt Feelgood Food kookboek voor goede doel

Foto: Sushilla Kouwen

Stichting Free a Girl, van voorvechters Yolanthe Sneijder Cabau en Arjan Erkel, komt deze week met het kookboek Feelgood Food . De opbrengst van het kookboek met maar liefst 30 recepten van tv-kok Mathijs Vrieze komt ten goede aan de strijd tegen gedwongen prostitutie van vooral jonge meisjes.

Het leek Mathijs Vrieze een mooi idee om bij ieder land waar Stichting Free a Girl actief is een aantal lekkere recepten te bedenken. Zo ontstond de basis van het boek waarbij iedere ambassadeur een land vertegenwoordigt en eigenhandig een bijpassend gerecht bereid. Samen koken zorgt tenslotte voor plezier en brengt mensen dichter bij elkaar. “Ik ben me gaan verdiepen in de keukens van 10 landen en ben uiteindelijk op 30 recepten uitgekomen. De hoogtepunten uit de keukens van Nepal, India, Cambodja, Bangladesh, Thailand, Moldavië, Kameroen, Turkije, Brazilië en Nederland zijn hiermee vertegenwoordigd. De recepten hebben allen hun oorsprong in de betreffende landen.

Verwacht in het boek geen ingewikkelde recepten met ingrediënten die je moeilijk kunt verkrijgen. Integendeel Vriezes persoonlijke versies van de recepten zijn heel eenvoudig zodat iedereen ze met plezier kan koken. De recepten hebben een gezonde Mathijs-touch en een Nederlands accent gekregen. Natuurlijk ontbreken de klassiekers uit de betreffende landen niet. Iedereen heeft er wel eens van gehoord of geproefd, neem bijvoorbeeld de bekende curry’s uit India, de Tom Kah Kai soep uit Thailand, de Chipati broodjes uit Nepal en de baklava uit Turkije. Je vindt ze allemaal in dit Feelgood Food-boek.

Alle ambassadeurs van Free a Girl hebben elk één van de recepten gekookt waarvan de actiefoto’s ook in boek te zien zullen zijn. Yolanthe Sneijder Cabau, Wesley Sneijder, Froukje de Both, Jim Bakkum, Bettina Holwerda Bakkum, Arjan Erkel, Vivian Reijs, Glennis Grace, John Ewbank en Wimmy Hu. “Zó leuk om te zien dat Wesley vol trots zijn Yolanthe opbelt en haar in geuren en kleuren vertelt hoe blij hij was met zijn Braziliaanse kaasbroodjes. Koken met passie heet dat.” lacht Vrieze.

Het boek is een initiatief van Rob Hermkens en Michiel Slegt van het Smulweb Kookcollege. Mathijs heeft voor dit boek nauw samengewerkt met verschillende enthousiaste mensen waaronder de hoofdredacteur van Jamie Magazine, Beanca de Goede, fotograaf Sushilla Kouwen en de hardwerkende dames van Stichting Free a Girl.

Het boek bevat eten om je goed bij te voelen. En door het bestellen of kopen, bij o.a. Albert Heijn en de Bruna, van dit bijzondere kookboek draag je meteen bij om heel veel meisjes een stuk gelukkiger te maken.

Meer info op: www.freeagirlkookboek.nl

Lees ook:Het Dikke Vrienden Kookboek; voor iedere vriend een menu
Lees ook:120 succesrecepten zonder vlees
Lees ook:Zinnenprikkelend koken, ook als je moeite met ruiken hebt
Lees ook:Angry Birds-Bad Piggies’s eierrecepten
Lees ook:Stap-voor-stap leren koken met Saskia Lelieveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.