Toneel publieksprijs en Louis d’Or voor De verleiders

‘De Verleiders: de cassanova’s van de vastgoedfraude’ won zondagavond de Toneel Publieksprijs. Het Nederlandse publiek koos met stemavonden in het land en door te stemmen via internet voor het toneelstuk over de vastgoedfraude.

Pierre Bokma kreeg de Louis d’Or uitgereikt, voor de beste mannelijke hoofdrol van 2013 voor zijn rol in het toneelstuk. ‘Het exceptionele vakmanschap van deze bijzonder acteur is in alle handelingen voelbaar, van de kleinste gebaren tot de extreemste uitvallen,’ oordeelde de jury.

‘De verleiders’ is gebaseerd op ‘De vastgoedfraude’ van Vasco van der Boon en Gerben van der Marel, waarin zij de omvangrijkste vastfraude in de Nederlandse geschiedenis vastlegden.

Een strafrechtelijk onderzoek legde in 2007 een wijdvertakt fraudenetwerk aan de top van het Nederlandse bedrijfsleven bloot. Projectontwikkelaars, pensioenfonds- directeuren en vastgoedhandelaren konden jarenlang, met hulp van accountants, bankiers en notarissen, ongestoord tientallen miljoenen bij hun bedrijven wegsluizen. Vasco van der Boon en Gerben van der Marel beschreven in De vastgoedfraude voor het eerst de duistere kant van de Nederlandse vastgoedwereld, met zijn ons-kent-ons-cultuur, het gunnen van het grote geld en slapende toezichthouders.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Tv-serie De ontmaskering van de vastgoedfraude van start
Lees ook:Vastgoedfraude-bestseller krijgt vervolg met De ontknoping
Lees ook:Van Houts & De Ket theater in met De Vastgoedfraude
Lees ook:Simone van der Vlugt wint NS Publieksprijs
Lees ook:De Vastgoedfraude wordt verfilmd door Eyeworks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.