Paul Demets Bloedplek beste Dichtbundel

Met de Herman de Coninckprijs voor de Beste Dichtbundel bekroont de vakjury de beste oorspronkelijk Nederlandstalige bundel van een Vlaamse dichter van het afgelopen jaar. De eer valt te beurt aan Paul Demets voor zijn bundel ‘De bloedvlek’ (De Bezige Bij) die aanstaande donderdag in de Arenbergschouwburg in Antwerpen de prijs ter waarde van € 6.000 in ontvangst mag nemen.

De vakjury bestaat uit Toon Horsten (voorzitter), Elke Brems, Erik de Jong, Roeland de Trazegnies, en Greet Op de Beeck. Zij melden over deze bundel. “In deze op het eerste gezicht ontoegankelijke en moeilijke, maar uiteindelijk heldere en intrigerende poëzie brengt Demets de pijnlijke verbondenheid van leven en dood vlijmscherp tot uitdrukking. De absurditeit en de leegheid van ons grotesk bestaan fileert de dichter in deze qua inhoud en vorm uiterst consistente en coherente bundel. Een bundel die nergens zweverig of vaag is, maar toch openstaat voor verschillende interpretaties van lezers die elk op hun manier ‘bloeden’.”

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Y.M. Dangres Meisje dat ik nog moet Beste Debuutbundel
Lees ook:Vijf dichters maken kans op de Herman de Coninckprijs 2012
Lees ook:Mijn naam is Legioen; gedichten van Menno Wigman
Lees ook:Estor, Vandebril en Troch winnen Herman de Coninckprijzen
Lees ook:Anne-Gine Goemans bekroond met Anton Wachterprijs 2008

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.