Esther Walraven wint schrijfwedstrijd Querido

De schrijfwedstrijd die uitgeverij Querido organiseerde ter gelegenheid van de verschijning van Peter Drehmanns’ tiende boek ‘De schrijver en zijn meisjes’, is gewonnen door Esther Walraven. Op 28 oktober verscheen het boek, een roman waarin auteur Mark Gerstenberg hevig twijfelt aan zijn positie als schrijver en een schrijfwedstrijd organiseert om een duivels plan ten uitvoer te kunnen brengen. Ter gelegenheid hiervan werden aspirant-schrijvers uitgenodigd een eigen ontknoping te schrijven, waarop maar liefst vijftig inzendingen binnenkwamen.

De juryleden, Peter Drehmanns en redacteur Josje Kraamer, waren aangenaam verrast door het hoge niveau van de inzendingen. Na grondig overleg stelden zij uit alle ingezonden ontknopingen een ‘shortlist’ samen van zes inzendingen, waarvan die van Esther Walraven de beste was. De jury roemde haar sterke en vooral verrassende ontknoping, de overtuigende uitwerking van de thema’s, het behoud van het wisselende perspectief en de goede aansluiting op de rest van de roman.

Esther Walraven krijgt een exemplaar van ‘De schrijver en zijn meisjes’ met haar eigen einde en mag een afspraak maken met Josje Kraamer om een eventueel manuscript te bespreken. De vijf overige schrijvers op de shortlist ontvangen een gesigneerd exemplaar van De schrijver en zijn meisjes. Dit zijn: Clemens van Brunschot; Astrid Panis, John Humblet; Moes Wagenaar en Libby Stof.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Two-book-deal voor Anne van den Dool bij Querido
Lees ook:Lowlands schrijfwedstrijd: zoektocht naar nieuw talent
Lees ook:Genomineerde schrijvers bekend voor op nieuwe Boekenbon
Lees ook:Nieuwe roman Esther J. Ending bij Lebowski
Lees ook:Leergang Creative writing Vrije Universiteit Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.