Mensje van Keulen krijgt Charlotte Köhler Prijs

Vandaag wordt in de Koninklijke Foyer van de Stadsschouwburg in Amsterdam, de Charlotte Köhler Prijs uitgereikt aan Mensje van Keulen. De jury van deze driejaarlijkse prijs voor schrijvers van literair werk acht zowel haar romans als haar verhalen van grote literaire waarde en eert haar trefzekere techniek, uitmuntende taalgevoel en bijzondere verbeeldingskracht met de bekroning van haar meest recente werk Een goed verhaal (2009). Aan de prijs is een bedrag van 18.000 euro verbonden.

Deze week leverde Mensje van Keulen het manuscript in van haar nieuwe roman die februari 2012 bij Uitgeverij Atlas zal verschijnen: ‘Liefde heeft geen hersens’. Een krachtige roman over vele facetten van de liefde. Sinds haar vorige roman ‘De laatste gasten’ (2006, genomineerd voor de AKO-literatuurprijs) publiceerde de schrijfster de verhalenbundels ‘Een goed verhaal’ (2010, Shortlist Libris Literatuur Prijs 2010 en Shortlist Gouden Uil 2010) en, ter gelegenheid van haar veertigjarig schrijverschap, haar verzamelde verhalen onder de titel ‘De verhalen’.

Lees ook:Mensje van Keulen 40 jaar schrijfster: gratis e-verhaal
Lees ook:Libris Literatuur Prijs 2010: Tom Lanoye?
Lees ook:Gouden Uil kanshebbers
Lees ook:Libris Literatuur Prijs genomineerden
Lees ook:Wie wint de Libris Literatuur Prijs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.