Genomineerden Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2011

Op de Provinciehuizen van alle twaalf provinciën in Nederland zijn vanmorgen de twaalf Senatoren van de Nederlandse Kinderjury officieel geïnstalleerd door de commissarissen van de Koningin. Daarna opende voormalig Eerste Kamerlid Ed van Thijn in Nieuwspoort te Den Haag de eerste vergadering van de Senaat en gaf de Senaatsleden tips over hoe je een grote groep mensen het beste kunt vertegenwoordigen. Tevens werd bekendgemaakt welke boeken zijn genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2011.

De installatie is dit jaar extra officieel om het belang van de Senaat te benadrukken en omdat de Senaat dit jaar haar lustrum viert. Woensdag 29 juni maken de Senaatsleden tijdens een feestelijke lustrumbijeenkomst in Amsterdam bekend welke twee boeken de populairste boeken van 2011 zijn.

Als voorzitter van de Raad van Bestuur van ABN AMRO, honorair secretaris van de Senaat en tevens oud-politicus had Gerrit Zalm voor de verse Senaatsleden ook nog een aantal nuttige tips: “Het is goed om te onthouden dat jullie niet alleen jezelf maar alle kinderen die gestemd hebben vertegenwoordigen. Misschien vind jij een boek minder mooi dan een ander, maar probeer je voor te stellen waarom andere kinderen het wel een geweldig boek vinden. Misschien kun je toch argumenten verzinnen waarom dat boek genomineerd is.”

De Senaat, waarin kinderen uit alle provincies zijn vertegenwoordigd, is de spreekbuis van de Nederlandse Kinderjury. De Nederlandse Kinderjury is een jaarlijkse publieksprijs die sinds 1988 bestaat. Doelstelling van de Nederlandse Kinderjury is meer nadruk leggen op het vormen van een oordeel bij het lezen. Niet alleen weten welk boek je kiest is belangrijk, maar ook waarom. De afgelopen vier maanden konden kinderen in de leeftijdscategorieën 6 tot en met 9 en 10 tot en met 12 jaar stemmen op hun favoriete boek van afgelopen jaar via onder meer school, bibliotheek, boekwinkel en internet.

Lees ook:Verkiezing populairste kinderboek 2013 gestart
Lees ook:Kanshebbers Prijs van de Nederlandse Kinderjury bekend
Lees ook:Prijs Kinderjury gewonnen door Stilton en Oomen
Lees ook:Manon Sikkel wint twee prijzen tijdens De Nederlandse Kinderjury
Lees ook:Filmrechten ‘Dummie de mummie’ Tosca Menten verkocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.