Finalisten NK Poetry Slam 2010 bekend

Maandagavond hebben negen dichters zich gekwalificeerd voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam, aanstaande vrijdag in Tivoli. Vierentwintig dichters uit het hele land kwamen uit in drie gelijktijdig gehouden halve finales in de Utrechtse binnenstad. Eén van hen krijgt vrijdag de eretitel Slampion 2010, 1.000 euro en de wisseltrofee De Gouden Vink, vernoemd naar dichter Simon Vinkenoog.

De deelnemers werden beoordeeld door een vakjury bestaande uit onder andere Tsead Bruinja, Mark Boog en Alfred Schaffer. De toehoorders konden door middel van fiches hun stem uitbrengen. Het gemiddelde van jury en publieksstemming bepaalde de uitslag. Tijdens het NK zullen televisiepresentator Arie Boomsma, criticus Ron Rijghard en dichter Esther Jansma in de jury plaatsnemen. Na diverse rondes waarin steeds dichters afvallen, blijven er uiteindelijk twee kandidaten over. Het publiek bepaalt wie van hen de winnaar wordt.

De negen deelnemers aan het NK Poetry Slam 2010: Daan Doesborgh (Leeuwarden), Hanneke van Eijken (Boxtel), Boris de Jong (Leiden), Peter Knipmeijer (Amersfoort), Wibo Kosters (Enschede), Saskia van Leendert (Velp), Jeroen Naaktgeboren (Leiden), Claudio Rietveld (Groningen), Martijn Teerlinck (Amsterdam).

Lees ook:Kira Wuck winnaar tiende NK Poetry Slam
Lees ook:NK Poetry Slam winst Daan Doesborgh en Martijn Teerlinck
Lees ook:Finalisten NK Poetry Slam bekend; 14 december, Utrecht
Lees ook:10 jaar NK Poetry slam!
Lees ook:Laura van der Haar wint NK Poetry Slam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.