Genomineerden VSB Poëzieprijs 2011 bekend

De jury van de VSB Poëzieprijs 2011 heeft dichtbundels van Armando (met ‘Gedichten 2009′), Paul Bogaert (‘De Slalom soft’), Eva Cox (‘Een twee drie ten dans’), Kreek Daey Ouwens (‘De achterkant’) en Henk van der Waal (‘Zelf worden’) genomineerd voor de VSB Poëzieprijs 2011.

De winnaar van de VSB Poëzieprijs ontvangt een geldbedrag van € 25.000,- en krijgt de kans het internationale podium te betreden tijdens het Poetry International Festival 2011. Op 26 januari 2011, op de vooravond van Gedichtendag, zal de uiteindelijke winnaar bekend worden gemaakt. Op uitnodiging van de stad Utrecht vindt de uitreiking van de VSB Poëzieprijs 2011 in het Stadhuis van Utrecht plaats.

De jury – Wim Brands, Tom Sintobin, Johan Sonnenschein, Cin Windey en juryvoorzitter Maaike Meijer – heeft de genomineerde bundels geselecteerd uit 159 ingezonden bundels die verschenen tussen 1 januari 2009 en 1 september 2010. De jury is getroffen door zowel kwantiteit, kwaliteit als diversiteit van de inzendingen. “Een opvallende tendens is dat de grenzen van het genre zorgvuldig worden afgetast. Zo duikt er veel proza op in de bundels (waar de dichter dan weer poëzie van maakt), en de mogelijkheden van de combinatie van tekst en beeld worden door heel wat auteurs inventief geëxploreerd. De imposante omvang van sommige bundels bewijst daarnaast dat er nog altijd graag en veel wordt geschreven. De vitaliteit van poëzie als genre is verheugend: de oude garde schrijft begeesterd door, en tegelijk zijn er verrassende nieuwkomers.”

De genomineerde bundels:

Bestel direct bij Bruna


Bestel direct bij Bruna


Bestel direct bij Bruna


Bestel direct bij Bruna


Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Genomineerden VSB Poëzieprijs 2013
Lees ook:Antoine de Kom wint VSB Poëzieprijs 2014
Lees ook:Ester Naomi Perquin wint VSB Poëzieprijs 2013
Lees ook:Ludo Colman wint tweede Poëzieprijs
Lees ook:Huis van de Poëzie neemt Centraal Museum over

Eén reactie op “Genomineerden VSB Poëzieprijs 2011 bekend

 1. Peter Meussen

  VSB Poëzieprijs 2011
  Armando is de dichter van de volsterkste rust tussen goed en kwaad. Vanuit zijn ogen loop je een landschap binnen, een woord en je voelt de morele last beladen. Hij kan de realiteit isoleren en alles tot een kunstwerk opbouwen.
  Daarom hoort deze prijs bij Armando.
  Peter Meussen
  Persvoorlichter

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.