Ludo Colman wint tweede Poëzieprijs

Dichter Ludo Colman uit het Vlaamse Sint Niklaas is de winnaar van de tweede Poëzieprijs van de stichting Eén en Ander. De jury overhandigde Colman de prijs – een oorkonde en een weekeinde weg voor twee personen in de Benelux – onlangs in Antwerpen.

Het thema van de Poëzieprijs was dit keer ‘Vertrouwen is een sprong in het licht’. Van de inzenders – dit maal uit Nederland, België en Zuid-Afrika – wist Colman de jury het meest te raken met zijn titelloze gedicht.

Het is de eerste keer dat Ludo Colman (82), een autodidact die altijd bij een olieraffinaderij in het Antwerpse havengebied werkte, wordt gelauwerd voor zijn dichtkunst. De winnaar toonde zich bijzonder ingenomen met de prijs.

Zie
van ginder
vanuit het huis
zonder ramen
kom ik.
Bij nachtval
ben ik gegaan
geen handvol
Vissen hield ik over.
Geen standplaats
heb ik tweemaal betreden.
Geen weg ging ik
of hij was mij bekend.
Zie hoe ik
het canvas span
en geen raad weet
met de ruimte.
Maar het is een leugen
als ik zeg dat ik niet
naar jou zoekende was.

Lees ook:Antoine de Kom wint VSB Poëzieprijs 2014
Lees ook:Francine Oomen wint de Prijs van de Jonge Jury 2011
Lees ook:Genomineerden VSB Poëzieprijs 2011 bekend
Lees ook:Nieuwe juryleden Herman de Coninckprijs bekend
Lees ook:Shortlist Libris Literatuur Prijs; wint oude / nieuwe generatie

0 reacties op “Ludo Colman wint tweede Poëzieprijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.