Grunberg wint Constantijn Huygens-prijs

Arnon Grunberg heeft voor zijn hele oeuvre de Constantijn Huygens-prijs gewonnen. Voor Alfred Schaffer is er de Jan Campert-prijs, voor zijn bundel ‘Kooi’. Marie Kessels en Els Beerten hebben een eervolle vermelding gekregen.

Waarom Grunberg? De jury roemt in het rapport zijn ‘nietsontziende verbeelding van de meest zwarte kant van de mensheid in zijn romans. Soms ernstig, soms ironisch, altijd in zijn hoogstpersoonlijke stijl rukt Grunberg ons een masker af.” Zijn scherpe, bittere en toch liefdevolle beschrijving van mensen in hun desolate, gemediatiseerde wereld, is de reden dat de jury voor Schaffer koos.

Lees ook:Grunberg boycot uitreiking van de Libris Literatuur Prijs
Lees ook:John Malkovich verfilmt boek Arnon Grunberg
Lees ook:Arnon Grunberg Agency: uitgevers bundelen krachten
Lees ook:Nieuw boek Arnon Grunberg verschijnt op Moederdag 2015
Lees ook:V.S. Naipaul beschrijft het masker van Afrika

Eén reactie op “Grunberg wint Constantijn Huygens-prijs

  1. Patricia de Ryck

    Marie Kessels heeft voor ‘Ruw’ de F.Bordewijkprijs ontvangen. ‘Minutieus en met groot stilistisch vermogen – verhalend en essayistisch – beschrijft Marie Kessels de wereld van een vrouw, die door een verkeersongeluk blind is geworden. Kessels registreert en is nergens larmoyant. Als lezer word je de duisternis ingetrokken, wat verbazend genoeg eerder een avontuurlijke dan een beklemmende ervaring is’, aldus de jury.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.