Absint van Guido Eekhaut wint Hercule Poirot-prijs

Guido Eekhaut heeft met zijn boek ‘Absint’ de Knack Hercule Poirot-prijs gewonnen. Sowieso maakte hij twee keer kans op deze bekroning tijdens de Boekenbeurs, want hij was ook genomineerd met zijn boek ‘Rode Aarde’ wat hij onder het pseudoniem Nellie Mandel schreef.

Naast de zogenaamde Nellie Mandel liet hij ook Ludo Schildermans (‘Het pigment’), Rudy Soetewey (‘Vrienden) en Lydia Verbeeck (‘Verzegeld’) achter zich. Volgens de jury heeft Eekhaut ‘een suspensrijke stijl, die zelden uitglijdt, en blijk geeft van natuurlijk taalgebruik. Zijn dialogen zijn even realistisch als de opbouw van het verhaal.”

Leuk detail: de thriller ‘Absint’ speelt zich grotendeels af in Amsterdam. Daar onderzoekt een Leuvense speurder hoe ver de Russische maffia geïnfiltreerd is in de Nederlandse politiek.

Meer weten over deze prijsuitreiking en de auteur, lees dan:
- Guido Eekhaut wint Poirot (Knack)
- Interview Guido Eekhaut (Knack)

Lees ook:Kanshebbers Gouden Strop en Schaduwprijs zijn bekend
Lees ook:Elvin Post wint Diamanten Kogel
Lees ook:Matthijs van Nieuwkerk in verfilming De Gelukkige Huisvrouw
Lees ook:Bekende vaders lezen voor tijdens Voorleesontbijt
Lees ook:Altijd oorlog: beste thriller van Europa

Eén reactie op “Absint van Guido Eekhaut wint Hercule Poirot-prijs

  1. melissa

    Zoveel gevoel had ik eigenlijk niet bij het boek. Ik krijg eigenlijk nooit een beangstigend gevoel als ik een boek lees. Op sommige momenten vond ik het boek te langdradig worden. Soms was het ook echt goed. Het stuk vanaf de inspecteur Eeckhout en Hoofdinspecteur Dewaal in Leuven zitten tot aan de schermutseling op de autosnelweg was wel een goed stuk. Dan vielen alle stukjes van het verhaal eindelijk in elkaar. Het boek was ook vaak verwarrend doordat ieder hoofdstuk een andere point of view is de ene keer gaat het over Meneer Van Prinsen, de ander keer over Kretsey,…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.