Dublin-literatuurprijs naar Michael Thomas

De Impac Dublin Literary Award 2009 is toegekend aan Michael Thomas, auteur van de debuutroman ‘Man gaat neer’. Met een prijsbedrag van 100.000 euro is het de grootste prijs ter wereld voor een oorspronkelijk in het Engels geschreven roman, meldde een woordvoerder van uitgeverij Anthos vrijdag.

‘Man gaat neer’ vertelt het verhaal van een man die aan de vooravond van zijn vijfendertigste verjaardag probeert in vier dagen tijd zijn bestaan op orde te krijgen. Over de Amerikaanse Droom die niet uitkomt, over hoe het is om tot mislukken gedoemd te zijn en om aan dat vonnis te willen ontsnappen. Michael Thomas (1967) is geboren en getogen in Boston. Hij studeerde letteren en tegenwoordig doceert hij creative writing in New York.

Voor de sterke shortlist waren onder meer genomineerd: Junot Díaz (‘Het korte maar wonderlijke leven van Oscar Wao’), Mohsin Hamid (‘De val van een fundamentalist’) en David Leavitt (‘De Indische klerk’). Voor deze shortlist werden eerder gevestigde namen als Philip Roth, J.M. Coetzee en Ian McEwan gepasseerd, aldus het ANP.

Lees ook:Boek over geschiedenis Colombia van Michael Jacobs
Lees ook:Junot Díaz veroorzaakt rel in Barnes & Noble in New York
Lees ook:Voorproefje: De infiltrant – Dennis Lehane
Lees ook:Duizend Woorden Prijs naar Ellen Heijmerikx
Lees ook:Arjen Lubach wint met IV Crimezone Debuutprijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.