Thijssen-prijs naar Ted van Lieshout

Ted van Lieshout (53) krijgt dit jaar de Theo Thijssen-prijs. Dat heeft het bestuur van de Stichting P.C. Hooft-prijs voor Letterkunde dinsdag bekendgemaakt. Van Lieshout krijgt de prijs en bijbehorende 60.000 euro in september uitgereikt in het Letterkundig Museum in Den Haag. De Theo Thijssen-prijs is een driejaarlijkse oeuvreprijs voor een schrijver van kinder- en jeugdliteratuur.

“De jury van de Theo Thijssen-prijs 2009 wil in Ted van Lieshout een schrijver en dichter bekronen, die ook als illustrator, boekenmaker en activist vanaf 1986 een veelzijdig en kwalitatief hoogstaand oeuvre heeft opgebouwd.” Van Lieshout is naast schrijver en dichter ook scenarist en beeldend kunstenaar. In 2006 won hij de Zilveren Griffel voor ‘Mama! Waar Heb Jij Het Geluk Gelaten’? In 1995 werd zijn gedichtenbundel ‘Begin Een Torentje van Niks’ bekroond met een Gouden Griffel.

Lees ook:Sjoerd Kuyper wint Theo Thijssen-prijs
Lees ook:Ted van Lieshout en Marit Törnqvist genomineerd
Lees ook:Nederlandse genomineerden Hans Chr. Andersen Awards
Lees ook:Radiofragmenten en video’s over dood Gerrit Komrij (68)
Lees ook:Zilveren Griffels en Penselen uitgereikt voor mooiste kinderboeken 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.