Kouwenaar grootste levende dichter, aldus jury

Dichter Gerrit Kouwenaar (1923) krijgt de Prijs voor Meesterschap van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde. De in 1920 ingestelde onderscheiding wordt eens in de 5 jaar toegekend, afwisselend aan een literator, een letterkundige en een historicus. Volgens de jury wordt Kouwenaar “al heel lang algemeen als onze grootste levende dichter [...] beschouwd.”

De Maatschappij bekroonde nog drie auteurs. Arnold Heumakers, vaste medewerker van de bijlage Boeken van NRC Handelsblad krijgt de Wijnaendts Francken-prijs voor zijn boek ‘De schaduw van de vooruitgang’ uit 2003. Dichter Ester Naomi Perquin ontvangt de Lucy B. en C.W. van der Hoogt-prijs en de de Kruyskamp-prijs is voor dr. Frans Debrabandere en zijn Oost-Vlaams en Zeeuws-Vlaams etymologisch woordenboek.

Lees ook:Veteraan Kouwenaar op jubilerend Poetry International
Lees ook:Brockway Prize voor Mysjkin en Gallissaires
Lees ook:Thijssen-prijs naar Ted van Lieshout
Lees ook:Leonard Nolens krijgt Prijs der Nederlandse Letteren van Koningin
Lees ook:Herman Sandman schrijft Beste Groninger Boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.