P.C. Hooftprijs-winnaar H.C. ten Berge (74) gaat luisterboek crowdfunden

Veelvuldig bekroond dichter en schrijver H.C. ten Berge (74) wil een langgekoesterde wens in vervulling laten gaan door een project voor een luisterboek op het crowdfundingplatform van uitgeverij TenPages.com te plaatsen. Het luisterboek, getiteld Folmer verdwijnt & andere verhalen, zal zijn beste korte verhalen en novellen bevatten, voorgelezen door de auteur zelf. Lezers die de auteur steunen ontvangen in ruil voor hun steun een beloning, variërend van een handgeschreven ansichtkaart met boekentips tot een gedicht op bestelling.

De auteur: “Ik heb altijd veel waarde gehecht aan het gesproken woord, en al jarenlang koester ik de wens een luisterboek te maken. TenPages.com is een moderne uitgeverij die mij als eerste de mogelijkheid heeft geboden om deze droom te verwezenlijken. Ik hoop dan ook van harte dat het project lezers en luisteraars zal aanspreken, zodat het luisterboek er daadwerkelijk komt.”

H.C. ten Berge wordt gezien als een invloedrijke dichter en schrijver binnen het Nederlands taalgebied. Hij ontving belangrijke literaire prijzen voor zijn werk, waaronder de Constantijn Huygensprijs (1996) en de P.C. Hooftprijs (2006) voor zijn gehele oeuvre. Naast het schrijven van toonaangevende poëzie en rijk geschakeerd proza richtte hij het succesvolle literaire tijdschrift Raster op.

Het project van H.C. ten Berge staat sinds vandaag op de website van TenPages.com. Lezers hebben drie maanden de tijd om de auteur te steunen.

Lees ook:Hard en teder: literaire porno van Thomas Blondeau
Lees ook:Jan Campert-stichting deelt prijzen uit
Lees ook:Crowdfunding TenPages.com voor boeken bekende auteurs
Lees ook:Tien schrijvers verkopen alle aandelen op TenPages.com
Lees ook:Azra nieuw literair magazine voor lezers en schrijvers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.