EenVandaag ontmoet Cynthia McLeod in Paramaribo

Het Nederlands Film Festival opent dit jaar met de film ‘Hoe duur was de suiker?’. Precies 150 jaar na de afschaffing van de slavernij, krijgen we een inkijkje in het leven op een suikerplantage in onze toenmalige kolonie Suriname. 
De film is gebaseerd op de succesvolle roman van schrijfster Cynthia McLeod uit 1995.

Zij beschrijft in haar boek het verhaal van twee jonge vrouwen in het achttiende-eeuwse Suriname: de blanke Sarith en haar lijfslavin Mini-Mini. EenVandaag ontmoet Cynthia McLeod in Paramaribo. Met de Surinaamse hoofdrolspeelster Genalva Krind doen ze in Amsterdam de Heritage Tour: een boottocht over de grachtengordel op zoek naar ons koloniale slavernijverleden.

Nederland 1 – 18.15 uur

Lees ook:Verfilming Hoe duur was de suiker
Lees ook:Boekenblog luistert naar Hoe Duur Was De Suiker
Lees ook:Ben Sombogaart verfilmt boek Clark Accord
Lees ook:Wie speelt Anne Frank in de theatervoorstelling
Lees ook:Clark Accord (50) overleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.