Jasper Mikkers nieuwe stadsdichter van Tilburg

Jasper Mikkers is gisteren tijdens de Tilburgse boekenmarkt ‘Boeken rond het Paleis’ officieel geïnstalleerd als de nieuwe stadsdichter van Tilburg. Sinds 2003 wordt elke twee jaar een nieuwe stadsdichter aangesteld in Tilburg. Jasper Mikkers valt als zesde dichter deze eer te beurt.

Mikkers liet halverwege de jaren zeventig onder het Slavisch klinkende pseudoniem Tymen Trolsky twee romans en vier dichtbundels verschijnen, die lovende kritieken kregen in de landelijke pers. Vanaf 1990 verschijnt er weer regelmatig nieuw werk van zijn hand, dit keer onder eigen naam, waaronder een reisroman. Bij Nieuw Amsterdam verschenen de dichtbundels ‘Eeuwigheid als ontbijt’ (2008) en ‘We zijn al lang onderweg’ (maart 2013).

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:40-jarig dichterschap bekroond met imponerende bundel
Lees ook:Starik Stadsdichter van Amsterdam
Lees ook:Boeken rond het Paleis – 30 augustus in Tilburg
Lees ook:Alle verhalen van Arthur Japin een half jaar lang in DNP
Lees ook:Tien jaar Poëziemarathon Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.