Crowdfunding TenPages.com voor boeken bekende auteurs

TenPages.com gaat boeken van bekende auteurs uitgeven. De eerste auteurs zijn TV-programmamaker Arie Boomsma en wetenschapper Thierry Baudet, coach Engelse taal Buffi Duberman en topkok Ron Blaauw. Boomsma en Baudet schrijven samen een boek over klassieke muziek. De boeken komen op de markt als het publiek dat wil.

TenPages.com heeft de afgelopen drie jaar via online crowdfunding de uitgave van 79 boeken van beginnende schrijvers mogelijk gemaakt. Daarvan zijn er inmiddels vijftig verkrijgbaar in de winkel. De auteurs worden tot op heden door TenPages.com bij uitgevers ondergebracht. Onder de naam Specials gaat TenPages.com nu ook zelf uitgeven.

Oprichtster Valentine Van der Lande: “Het publiek dat deze auteurs steunt ontvangt geen aandelen, zoals in het huidige concept, maar krijgt het boek of een gerelateerd product. Een voorbeeld hiervan is een app-versie van het boek of een etentje in het restaurant van de auteur. Door zelf uit te geven, kunnen we garanderen dat het boek of gerelateerde product goed en snel wordt geleverd.”

Thierry Baudet: “Arie en ik willen onze lezers meer bieden dan alleen een gedrukt boek. Door de combinatie van het boek, een e-book met muziek en de mogelijkheid concerten te bezoeken of een orkestrepetitie bij te wonen, bieden we een compleet pakket om klassieke muziek voor de lezer echt tot leven te brengen.”

Volgens Van der Lande wordt TenPages.com een interactieve uitgeverij, waarbij auteurs worden gezien als partners. “We bedenken samen met de auteurs allerlei leuke producten en diensten die met het boek te maken hebben. Daardoor kunnen de auteurs ook meer verdienen dan bij een traditionele uitgeverij. De interactie met het publiek past bovendien bij deze tijd.”

Met bestaande uitgevers wil Van der Lande graag blijven samenwerken. “Voor nieuwe projecten kunnen we bijvoorbeeld samenwerken voor de uitgave van een luisterboek. Er zijn uitgeverijen die ervan afzien om dat uit te geven, omdat de investering groot is. Wij hebben veel expertise als crowdfundingplatform dus via ons kunnen ze het publiek erbij betrekken en testen of er een markt voor het luisterboek is.”

Lees ook:TenPages.com: Lezers beleggen in hun favoriete boek
Lees ook:Tien schrijvers verkopen alle aandelen op TenPages.com
Lees ook:Buffi Duberman haalt 10.000 euro op voor nieuwe boek
Lees ook:Eva de Visser nieuwe Uitgeefmanager TenPages.com
Lees ook:Topredacteuren beoordelen manuscripten op TenPages.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.