Kookboek Jacob-Jan Boerma met foto’s Sacha de Boer

Foto: Marc van der Zouw/BeeldagentDit najaar verschijnt het fotokookboek ‘Down to Earth’ van fotograaf Sacha de Boer en tweesterrenchef Jacob-Jan Boerma bij Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum. In dit boek komen twee passies en werelden samen; de fotografie van Sacha de Boer gecombineerd met eenvoudige recepten van Jacob-Jan Boerma.

Het boek komt tot stand in samenwerking met Beeldagent, dat het fotoagentschap van Sacha de Boer vervult. ‘Jacob-Jan is een oude bekende. Het leek ons leuk en bijzonder om twee verschillende en creatieve identiteiten aan elkaar te koppelen. Zowel Sacha als Jacob-Jan waren direct enthousiast. Al bij de eerste brainstormsessie ontstond het idee voor een gezamenlijk kookboek’, aldus Corinne Hamming van Beeldagent.

Sacha de Boer: “Als Jacob-Jan op zijn knieën in de moestuin ligt, doe ik de fotografie. We gaan laten zien hoe je bij wijze van spreken uit de berm heerlijk eten kunt halen.”

Jacob-Jan Boerma: “Ik wil laten zien dat vers en lekker eten ook betaalbaar, gezond en eenvoudig te maken kan zijn. Vanaf de grond tot op het bord. Bijvoorbeeld mijn favoriete broodje gezond.”

Suzan Schapendonk senior uitgever Lifestyle: “We zijn ontzettend trots en blij om Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma samen met Beeldagent te mogen verwelkomen bij onze uitgeverij. Sacha is een inspirerende vrouw en een zeer goede fotograaf en Jacob- Jan heeft zijn sporen reeds verdiend met zijn succesvolle tweesterrenrestaurant De Leest. ‘Down to Earth’ wordt een verrassend kookboek met prachtige foto’s en pure, eenvoudige recepten die iedereen kan maken. Met de creatieve ideeën en foto’s van Sacha en de geweldige visie en recepten van Jacob-Jan zijn we ervan overtuigd dat ‘Down to Earth’ een groot succes wordt.”

Over het boek
‘Down to Earth’ is een prachtig fotokookboek waarbij eenvoudige recepten van chef-kok Jacob-Jan Boerma worden gecombineerd met de bijzondere fotografie (reportages, gerechten en stillevens) van Sacha de Boer. Het boek speelt verder volledig in op de tendensen van nu: verantwoord, puur, groen, betaalbaar, gezond en beleving.

Sacha de Boer brengt met haar camera onder andere divers Nederlands natuurschoon in beeld in relatie tot verschillende ingrediënten. Daarnaast geeft ze een kijkje in de keuken. Ze duikt samen met Jacob-Jan Boerma de moestuin in, en laat zien wat voor lekkers er van eigen bodem komt. Een aantal foto’s zal in gelimiteerde oplage voor verkoop via Beeldagent aangeboden worden. De recepten zijn ‘down to earth’, zowel wat betreft de keuze van ingrediënten als de bereidingswijze.

Down to Earth verschijnt in oktober 2013. Voorintekening is vanaf vandaag mogelijk bij boekhandel en online.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Eenvoudige recepten in prachtig fotokookboek Sacha de Boer
Lees ook:Zinnenprikkelend koken, ook als je moeite met ruiken hebt
Lees ook:Voorproefje: Retour New York-Amsterdam – Sacha de Boer
Lees ook:De beste kookboeken van het jaar
Lees ook:Eerste hulp bij gezond en duurzaam eten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.