Elke week een boeken-truffel van Marleen Janssen

Vanaf 1 januari elke week een verse, gegarandeerd-goed boekentip op MarleensBoekvandeWeek.nl. Louter aandacht voor boeken met een rapportcijfer 7,5 of hoger. Plus als extra bonus: elke week vijf keer kans het Boek van de Week te winnen.

Marleen Janssen: “Het is natuurlijk allemaal begonnen in het noodgebouwtje van de bibliotheek in Bunnik. Het was 1973. Ik droeg rode sandalen met riempjes en een rood-wit geblokt jurkje zonder mouwen. Ik leerde lezen. Wekelijks liep ik met mijn moeder naar de bibliotheek. Het geluk van steeds een verse stapel uitkiezen. Ik weet nog hoe het er rook. Hoe de zon naar binnen viel. Ik herinner me de formica afstempeltafel. De knal van de stempel in mijn boeken. Heerlijk.”

Sindsdien leest Marleen drie boeken per week. Soms meer. Ze heeft de neus van een truffelhond. Ze ontdekt de juweeltjes. In de Top Tien is ze niet zo geïnteresseerd. Ze graaft liever dieper in de boekenberg om juist die roman te vinden die bijna over het hoofd werd gezien. Marleen geeft haar boekentips haar hele leven al door aan tantes, nichtjes en vrienden. Ze is beroemd om haar vakantielijstjes voor kampeerders en strandgangers. De afgelopen vier jaar recenseerde Marleen wekelijks haar favoriet op Libelle.nl. Vanaf 1 januari 2013 vinden boekenwurmen Marleens truffels op MarleensBoekvandeWeek.nl.

Marleen Janssen (1967) is journalist/columnist voor LINDA., Libelle, esta en schrijft met name over seksualiteit en relatie. Zelf schreef ze meerdere non-fictie boeken: ‘99% Liefde‘ (samen met psycholoog Pieternel Dijkstra), ‘De Prozac Monologen‘ en ‘De moedermonologen‘. Op dit moment werkt ze aan een boek over seksuele voorlichting 2.0: het vallei-orgasme. Verwachtte verschijningsdatum: zomer 2013.

Lees ook:Marleen Janssen: Dit moeten alle vrouwen weten
Lees ook:Marleen Janssen over de onzekerheid van de liefde
Lees ook:Marleen Janssen: ‘Geld maakt níet gelukkig (of wel?)’
Lees ook:Marleen Janssen: Wie was mijn moeder écht?
Lees ook:Marleen Janssen: ‘Zo had de kroning óók kunnen verlopen’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.