Eerste literaire biografie van Harry Mulisch op cd verschenen

Nog niet eerder verscheen er een overzicht van het gehele oeuvre van Harry Mulisch. In zes colleges van een uur behandelt professor Marita Mathijsen zowel de gepubliceerde als ongepubliceerde teksten van Harry Mulisch. De luisteraar maakt niet alleen kennis met zijn romans, maar ook met zijn artikelen, verhalen, gedichten en toneelstukken.

Marita Mathijsen is door Harry Mulisch zelf aangewezen als één van de drie literair executeurs testamentair. Hierdoor heeft zij toegang tot een enorme hoeveelheid ongepubliceerd materiaal, dagboeken en aantekenboeken, en krijgt haar college ook een intieme lading – men krijgt inzicht in Mulisch’ zielenroerselen.

Naast de verhaallijn die aan de oppervlakte ligt, brengt Mathijsen ook de diepere betekenislagen van de verhalen naar boven. Ze verbindt dit op vloeiende wijze met aspecten uit het persoonlijke leven van Mulisch. Zo ontstaat een helder beeld van het fenomeen Harry Mulisch, zijn onnavolgbare oeuvre en virtuoze verbeeldingskracht.

Over de spreker
Prof. Dr. Marita Mathijsen is emeritus hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Naast haar specialisatie op het gebied van de negentiende-eeuwse literatuur geldt zij ook als Mulisch-kenner. Zij is lid van de commissie die de literaire nalatenschap van Mulisch beheert.

Inhoudsopgave
CD1 Eerste periode: het ontstaan van het schrijverschap
CD2 Tweede periode: vernietiging als kunstbegrip
CD3 Derde periode: wantrouwen in de fictie
CD4 Vierde periode: de terugkeer van de romanschrijver
CD5 Vijfde periode: het scheppingsexperiment
CD6 Thema’s, vaste personages en onvoltooide werken

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Harry Mulisch overleden (UPDATE)
Lees ook:Paulien Cornelisse ontvangt Tollens-prijs 2010
Lees ook:Mulisch in Nova College Tour (tv-tip)
Lees ook:Harry Mulisch herdacht (bekijk afscheid hier)
Lees ook:Huis Harry Mulisch wordt museum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.