Ayaan Hirsi Ali ontvangt journalistieke Axel Springer-prijs

Ayaan Hirsi Ali ontving deze week de Duitse Axel Springer-prijs. De Axel Springer Academie voor journalistiek wil Hirsi Ali eren voor haar ‘compromisloze strijd voor de rechten van moslimvrouwen’. Welke motivatie ligt ten grondslag aan deze compromisloze strijd?

Deborah Scroggins onderzocht de rol die vrouwen en vrouwenrechten spelen in het conflict tussen de radicale islam en het Westen. Haar onderzoek leverde het unieke boek ‘Twee vrouwen’ op, dat een genuanceerde kijk biedt op de politieke islam en de war on terror.

‘Twee vrouwen. Islam en moderniteit in de levens van Ayaan Hirsi Ali en Aafia Siddiqui’ is een meeslepend geschreven boek over twee vrouwen die de verdeeldheid onder moslims belichamen. Ayaan Hirsi Ali vecht met woorden tegen de islam, terwijl er aanwijzingen zijn dat Aafia Siddiqui een aanval van de omvang van 9/11 voorbereidde. Hirsi Ali werd politica en een van de bekendste criticasters van de islam. Siddiqui verkeerde in dezelfde kringen als het brein achter 9/11, werd de meest gezochte vrouw ter wereld en kreeg uiteindelijk een gevangenisstraf van 86 jaar.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Ayaan Hirsi Ali en Aafia Siddiqui in één boek
Lees ook:Ayaan Hirsi Ali over Nomade
Lees ook:Nieuw boek van Ayaan Hirsi Ali verschijnt volgend jaar
Lees ook:Boek over veroordeling voor voorbereiden bomaanslag
Lees ook:Ex-MTV-presentatrice Kristiane Backer schrijft boek

2 reacties op “Ayaan Hirsi Ali ontvangt journalistieke Axel Springer-prijs

  1. Geert

    Natuurlijk heeft deze frauduleuze vrouw gelijk. ‘t Is ook enkel maar een ‘graaier’. Alles wat ermee vandoen heeft is: graaien. Graaien, graaien, graaien……

      /   Beantwoorden  / 
  2. ISABEL

    Volkomen mee eens. Meer bewondering voor vrouwen die in land van herkomst blijven en daar onder moeilijke omstandigheden proberen het leven te verbeteren met gevaar voor eigen leven.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.