Spectaculaire graphic novel van succesauteur Jens Lapidus

Vandaag verschijnt ‘Stockholm Zuid’, de graphic novel van succesauteur Jens Lapidus in samenwerking met Peter Bergting. ‘Stockholm Zuid’ is het officieuze ‘vierde deel’ van de onweerstaanbare saga over de Stockholmse onderwereld. Een bijzonder en prachtig uitgevoerd boek: wreed, rauw-realistisch en beangstigend, maar ook menselijk en betoverend.

Een vrolijk avondje stappen met haar vriendinnen eindigt voor Jivan al-Askouri, het zusje van de gangster Mahmud, in een drama: ze wordt verkracht door twee mannen. Mahmud zint op wraak en zo markeert deze gebeurtenis het begin van een bloedige bendeoorlog in het zuiden van Stockholm.

Tegen de directe orders van zijn leidinggevenden in doet de eigenzinnige rechercheur Martin Hägerstrom alles wat hij kan om het bloedvergieten een halt toe te roepen. Zijn wanhopige eenmansactie brengt niet alleen zijn carrière in gevaar, maar zet ook de relatie met zijn zoon op scherp.

Lapidus’ rauwe, aangrijpende verhaal en Bergtings uitzonderlijke talent om emoties en detail in beelden te vangen, zorgen voor een bijzonder boek waarin de lezer Stockholm van een heel andere, duistere kant te zien krijgt.

Over de auteur
Jens Lapidus (1974) is een uiterst succesvolle strafrechtadvocaat en verdedigde beroepshalve enkelen van de beruchtste misdadigers van Zweden. Hierdoor verwierf hij unieke kennis van het zware criminele circuit. Zijn boeken worden vergeleken met die van James Ellroy en Dennis Lehane. Peter Bergting is een van de meest vooraanstaande illustratoren van Zweden.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Veel primeurs tijdens nieuw literatuurfestival City2Cities
Lees ook:Tomas Tranströmer krijgt Nobelprijs voor de Literatuur
Lees ook:Ninni Schulman: Het meisje met sneeuw in het haar van
Lees ook:Een dagje naar het strand wordt nooit meer hetzelfde
Lees ook:Het uur van prutser Wim Helsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.