AKO combineert clicks and bricks

De webshop van AKO is vanaf nu beschikbaar op de kassa’s van alle AKO-winkels. Door deze koppeling kunnen winkelklanten het hele online boekenassortiment bestellen, betalen en laten bezorgen in de winkel of bij de klant thuis.

We hebben het allemaal wel eens: uitgerekend het boek waar je nu nét naar op zoek bent, is bij je boekhandel niet op voorraad. Maar vanaf nu zal dat klanten van AKO nooit meer overkomen, want AKO brengt het uitgebreide assortiment van de webwinkel naar de winkel.

Als een boek niet in de winkel voorradig is, kunnen klanten meteen via de kassamedewerker het boek bestellen. Doordat het kassasysteem in de winkel en website www.ako.nl aan elkaar gekoppeld zijn, kan de medewerker de bestelling via de kassa invoeren en afrekenen met de klant. De klant kan het boek in de winkel ophalen of laten thuisbezorgen, vaak al de volgende dag. Net als op AKO.nl is thuisbezorging (vanaf 10 euro) gratis.

De winkels van AKO focussen zich op toptitels en er zijn enkele honderden titels op voorraad. AKO.nl, winnaar van een Thuiswinkelaward, beschikt over meer dan 100.000 titels, waarvan er zo’n 80.000 binnen 24 uur leverbaar zijn. “In de winkel wil je liever geen ‘nee’ verkopen, maar je kunt nu eenmaal niet het enorme websiteassortiment aanbieden”, aldus Dennis Mikkelsen, Manager Audax Digital en verantwoordelijk voor AKO.nl. “Doordat we in veel gevallen de volgende dag al thuis bij de klant het gewenste boek kunnen afleveren, zorgen we ervoor dat we klanten altijd kunnen helpen aan datgene waar hij naar op zoek is.”

Lees ook:Internetzuil in boekhandels Libris en Blz.
Lees ook:Bruna verruimt besteltijd voor levering volgende dag
Lees ook:Komt een klant bij de kassa
Lees ook:Bruna-directie staat op 4 mei zelf achter de toonbank
Lees ook:Boekshopper: boek om de hoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.