John de Mol koopt rechten ‘Achter het raam op de Wallen’

Talpa Fictie heeft de rechten gekocht van het boek Achter het raam op de Wallen van Patricia Perquin. Het boek zal worden omgewerkt tot televisieserie. Dit nieuws is bekendgemaakt door Talpa Fictie.

Talpa Fictie, waarvan John de Mol eigenaar is, toonde al in een vroeg stadium interesse in het bejubelde boek van Perquin. Achter het raam op de Wallen vertelt het verhaal van een vrouw die zich door schulden genoodzaakt ziet in de prostitutie te werken. Naast Talpa hebben ook twee andere productiemaatschappijen interesse getoond in Perquins werk.

De auteur is verheugd over het nieuws: “Ik ben ontzettend blij dat zulke professionals als John en Linda de Mol, maar ook zeker Will Koopman, dit project zagen zitten. Ik weet zeker dat ze er iets moois van gaan maken zoals ze ook hebben laten zien bij de kaskraker Gooische Vrouwen.”

Wanneer de televisieserie uitgezonden zal worden is nog onbekend. Er wordt druk gezocht naar een schrijver van het script en een hoofdrolspeler.

Zes jaar geleden was Patricia Perquin een ambitieuze vrouw van midden dertig. Ze had een leuke vriend, een droombaan in de creatieve sector, een fijne familie en veel vrienden. Maar haar relatie ging uit, en Patricia stortte zich in het nachtleven. Zonder het te beseffen raakte ze in een mum van tijd koopverslaafd en bouwde ze een schuld op van anderhalve ton. Een vriendin suggereerde de prostitutie om haar schulden af te betalen. No way, dacht ze. Maar drie weken later stond ze op de Amsterdamse Wallen. Achter een raam.

‘Achter het raam op de Wallen’ is het ware verhaal van Patricia, een slimme en zelfstandige vrouw, die vrijwillig koos voor een beroep dat met raadsels en vooroordelen is omgeven. Het laat het leven op de Wallen zien zoals het is, soms hilarisch, soms ronduit weerzinwekkend.

‘Achter het raam op de Wallen’ begon als feuilleton in Het Parool en het Algemeen Dagblad, waar het binnen korte tijd talk of the town was; vele media sprongen er direct bovenop. Maar wat er in dat feuilleton stond, is slechts een fractie van het complete verhaal. Patricia Perquin beschrijft de ins en outs van de betaalde liefde van binnenuit, met een scherpe pen. Maar bovenal gunt zij de lezer een blik in haar ziel en laat zij zien wat haar ervaringen met haar deden.

Patricia Perquin werkte, voordat zij in de prostitutie terechtkwam, in de mediawereld, waar ze erg succesvol was.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Patricia Perquin stond achter het raam op de wallen
Lees ook:Boek ‘Patricia Perquin’ leidt tot politieke actie
Lees ook:Patricia Perquin nieuwe columniste Libelle
Lees ook:Rechtbank wijst eis van (de echte) Patricia Perquin af
Lees ook:Patricia Perquin beschrijft de slachtoffers loverboys

2 reacties op “John de Mol koopt rechten ‘Achter het raam op de Wallen’

  1. Patricia P

    Ik ben niet blij dat zij deze naam gebruikt, ik ben de enige in Nederland die deze naam draagt, wordt lastig gevallen door mannen die mij opzoeken op het internet, wordt op straat gevraagd hoe dat nu kan, ben jeugdbegeleidster dus jullie snappen wel dat dit toch niet kan….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.