Neem de tijd laat zien hoe wij van onze tijd zijn beroofd

De moderne Nederlander slaapt steeds minder, praat sneller en loopt harder. Stress en burn-out gelden als nieuwe volksziekten. Hoe vrij beschikken wij over onze tijd en wie weet zich staande te houden in deze to go-maatschappij? Op de site neemdetijd.nu kun je een persoonlijke tijdstest maken. Aan de hand van tien vragen kom je erachter welk tijdstype je bent; een onthaaster, tijdspaarder of to go-weigeraar.

Neemdetijd.nu werd onlangs gelanceerd ter gelegenheid van het boek ‘Neem de tijd’ van Koen Haegens, redacteur bij de Groene Amsterdammer, dat op 15 maart verschijnt bij uitgeverij Ambo. Hierin gaat Haegens op zoek naar de wortels van ons tijdgebrek, onze haast en voortdurende onrust. Geen genoegen nemend met de geijkte oplossingen, onderzoekt hij wat er met onze tijd is gebeurd. Hij deelt zijn eigen ervaringen, betrekt films en boeken bij zijn betoog en sprak met grote filosofen en historici, maar ook met zijn eigen opa en oma over tijdsbeleving.

Het resultaat is een even origineel als verontrustend portret van het nieuwe Nederland. Met een onverwachte conclusie: we zijn van onze tijd beroofd – maar het is nog niet te laat om hier iets aan te doen. Door gezamenlijk de strijd aan te gaan met de klok kunnen we weer baas worden over onze eigen tijd – en regisseur van ons eigen leven.

De test op neemdetijd.nu is gebaseerd op het boek. Deelnemers krijgen een gratis, op maat gesneden, voorpublicatie van ‘Neem de tijd.’

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:156 eurekamomenten op een presenteerblaadje
Lees ook:Waarom wij de enige mensensoort zijn
Lees ook:Het moeras van de geschiedenis
Lees ook:Het Kraus-project van Jonathan Franzen
Lees ook:Sta nooit meer met een mond vol tanden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.