Dimitri Verhulst beperkt aantal interviews drastisch

Dimitri Verhulst slaat een nieuwe weg in. Waar andere schrijvers volop in de media verschijnen na de lancering van hun nieuwste boek, blijft Verhulst op de achtergrond. Hij geeft welgeteld twee interviews: een voor de Nederlandse Media en een voor de Belgen.

Lezen, optredens en signeersessies vinden we ook niet op zijn agenda. Al maakt hij een uitzondering voor de Boekenbeurs in Antwerpen. Reden van dit besluit: naar eigen zeggen is hij veel te veel in de media verschenen, waardoor hij pers en publiek gaat vervelen. Hij hoopt nu dat ieder alle energie steekt in het grondig lezen van zijn nieuwe boek (en dat journalisten er dan uitgebreide recensies overschrijven in plaats van de interviews).

Daarnaat vindt hij dat hij bij ieder boek veel tijd besteedt aan dezelfde antwoorden geven op steeds dezelfde vragen. De tijd die hij besteedt aan de promotie en verklaring van zijn werk wil hij liever besteden aan het schrijven zelf. Verhulst: ‘Als ik enigszins eerlijk op een vraag wil antwoorden, en doorgaans wil ik dat wel degelijk, dan rest mij weinig andere keus dan steeds hetzelfde antwoord te geven op die steeds wederkerende vragen, tegenwoordig tendentieus ‘faq’ geheten. Het resultaat is nogal voorspelbaar dat ik allang mezelf niet meer kan horen, mijzelf eerder als een automatisch antwoordapparaat beschouw. Of een papegaai, zo u wil.’

Zijn nieuwe boek ‘De intrede van Christus in Brussel’ beschrijft het verhaal van een stad in rep en roer als Christus de stad zal bezoeken. De straten worden opgeknapt, mensen worden vriendelijker en de criminaliteit daalt drastisch. Ondertussen maakt het bestuur ruzie over wie Christus mag begeleiden, wie hem te woord mag staan en langs welke route de intocht zal gaan. Het boek is verkrijgbaar vanaf 23 september.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Dimitri Verhulst kiest voor De Standaard en de Volkskrant
Lees ook:Boekenweekgeschenk geschreven door Dimitri Verhulst
Lees ook:Markt voor e-book groeit
Lees ook:Jan Marijnissen in gesprek met bevlogen Nederlanders
Lees ook:Dimitri Verhulst schrijft Boekenweekgeschenk 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.