Dolf Verroen en Thé Tjong-Khing maken prentenboek

Meervoudig bekroond auteur Dolf Verroen en gelauwerd illustrator Thé Tjong-Khing maken samen het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2011. Met ‘De prins op het witte paard’ komen deze Éminences Grises van de kinderliteratuur met een opvallend modern sprookje over de zoektocht naar ware liefde. Het ligt vanaf de Kinderboekenweek in de boekhandel. De Kinderboekenweek duurt van woensdag 5 t/m zaterdag 15 oktober 2011 en heeft als motto: Superhelden! – Over dapper durven zijn.

In ‘De prins op het witte paard’ gaat een prins op zoek naar zijn prinses. Maar dat blijkt niet eenvoudig; hij wordt niet makkelijk verliefd en de prinsessen zien telkens al gauw iets dat hen niet bevalt. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek komt jaarlijks uit en is bedoeld voor die kinderen die nog te jong zijn voor het Kinderboekenweekgeschenk, dat dit jaar door Tjibbe Veldkamp wordt geschreven.

Dolf Verroen (1928) debuteerde in 1957 als kinderboekauteur en heeft meer dan zestig boeken op zijn naam staan, waaronder het geruchtmakende ‘De vis en de jongen’ uit 1976. Verroen ontving Zilveren Griffels voor ‘De kat in de gordijnen’ (1979), ‘Hoe weet jij dat nou?’ (1981) en ‘Een leeuw met lange tanden’ (1987). ‘Een bloedig verhaal’ werd genomineerd door de Kinderjury en voor ‘Allemaal de boom’ in (1976) ontving hij de Europese prijs voor Kinderliteratuur.

Thé Tjong-Khing (1933) begon zijn loopbaan als tekenaar bij de Toonder Studio’s. In 1963 illustreerde hij het eerste boek van Roald Dahl dat in Nederland verscheen. Daarna volgden boeken van Thea Beckman, Miep Diekmann, Guus Kuijer en Annie M.G. Schmidt. Hij won driemaal een Gouden Penseel en zijn tekstloze prentenboek ‘Waar is de taart?’ (2004) werd bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs 2005. In 2010 ontving hij de Max Velthuijs-prijs.

Lees ook:Dolfje Weerwolfje favoriete kinderboekenheld
Lees ook:Kinderboekenweek 2011 draait om heldenmoed
Lees ook:Kinderenboekenwek Prentenboek: Mies van Hout – Speeltuin
Lees ook:Daan Remmerts de Vries en Philip Hopman werken samen
Lees ook:Prentenboek Kinderboekenweek 2013: Loes Riphagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.