Hollands Maandblad Schrijversbeurzen uitgereikt

De prozaschrijver Philip Huff, de dichteres Emma Burns en de dichter-essayist Krijn Peter Hesselink zijn de laureaten van de Hollands Maandblad Schrijversbeurzen 2010/2011. De winnaars kregen de Hollands Maandblad Schrijversbeurzen (2000 euro) uitgereikt in Amsterdam. Alle drie de schrijvers zijn medewerkers van het 52-jaar oude literair tijdschrift dat onder redactie staat van Bastiaan Bommeljé en wordt uitgegeven door Nieuw Amsterdam.

Huff (1984) werd door de jury bekroond voor ‘proza dat verraderlijk licht van toon is totdat de schaduw van catastrofe erover valt’. Burns (1980) voor haar ‘poëzie die laveert tussen eigentijdse romantiek en tijdloze punk’. Hesselink (1976) voor zijn essays waarin ‘hartstocht en zuivere argumenten’ versmelten ‘op het snijvlak van zijn dichtaderen en bèta-achtergrond’.

Lees ook:Hollands Maandblad-beurs voor drie jonge schrijvers
Lees ook:Hollands Maandblad Schrijversbeurzen 2012 uitgereikt
Lees ook:Bloei en verval staan dicht bij elkaar
Lees ook:Oprechte, herkenbare zoektocht naar ‘hoe te leven’
Lees ook:Orang-oetans drijven niet; Stephan ter Borg literaire belofte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.