Verfilming Een heel lief konijn van Imme Dros via CineCrowd

‘Een heel lief konijn’ van Imme Dros – in de jaren ’90 bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs – wordt waarschijnlijk verfilmd. Tenminste, als het lukt om de film te financieren via de website CineCrowd.

Regisseur Camiel Schouwenaar ziet in het boek een prachtige surrealistische film over een vrouw die ontdekt dat er konijnenoren uit haar hoofd groeien. Ze gaat op zoek naar hulp en begrip maar vervreemdt daarbij van haar omgeving. In tragikomische scènes volgt de film een onzekere vrouw die denkt dat ze er alleen voor staat.

De regisseur wil zijn filmproject via crowdfunding gaan financieren. Vanaf 16 maart staat zijn project ‘Lief Konijn’ op de website van CineCrowd, een nieuw podium voor filmmakers. Particulieren en bedrijven kunnen een project sponsoren om zo de film gefinancierd te krijgen. Als beloning kun je op de CineCrowd website uit diverse ‘rewards’ kiezen. Van een bezoek aan de filmset, je naam op de titelrol tot première kaartjes. Jij bepaalt hoe je betrokken wilt zijn bij het project. Daarnaast, niet onbelangrijk, help je Nederlands filmtalent om zich te bewijzen binnen de filmwereld.

Imme Dros (Oudeschild, 1936) werd geboren op Texel. Haar boeken werden bekroond met de Nienke van Hichtumprijs, de Woutertje Pieterse Prijs en een record aantal Zilveren Griffels. In 2003 werd haar de Theo Thijssenprijs toegekend voor haar gehele oeuvre.

Ga naar www.cinecrowd.nl en bekijk het filmproject Lief Konijn.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Jean van de Velde verfilmt nieuwste boek Arthur Umbgrove
Lees ook:Ramsey Nasr speelt Spinoza
Lees ook:Lieve Céline van Hanna Bervoets wordt verfilmd
Lees ook:On the Waterfront-schrijver Budd Schulberg overleden
Lees ook:Adriaan van Dis is konijn in Het leven volgens Nino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.