Nederlanders willen Sinterklaasgedicht uitbesteden

Sinterklaas is weer in het land. Dit betekent voor menig Nederlander een hoop stress met het schrijven van een Sinterklaasgedicht. 52 % wil dan ook het liefst het schrijven ervan uitbesteden. 34 % van de Nederlanders is zelfs bereid ervoor te betalen (tot € 5,-). Dit en meer blijkt uit onderzoek van Boekkado.nl naar de traditie van het Sinterklaasvieren onder 511 websitebezoekers.

Het ontbreekt de Nederlander vooral aan rijmkunsten (29%)en creativiteit (25%)voor het schrijven van een goed gedicht. 18 % zegt geen tijd te hebben om te rijmen. 44 % van de respondenten ziet op tegen het schrijven van een gedicht voor het Sinterklaasfeest. De grootste groep (43 %) noemt het schrijven van gedichten zelfs het minst leuke onderdeel van het Sinterklaasfeest. Voor 22 % is dit het maken van een surprise.

Nederlander besteedt weinig tijd aan gedicht
Het Sinterklaasgedicht is bij 26 % van de respondenten een vast ritueel van het Sinterklaasfeest. Nederlanders besteden echter weinig tijd aan deze traditie. 48 % geeft aan met een uur klaar te zijn, 24 % heeft een paar uur de tijd nodig. 9 % kan het in één dag. Slechts 12 % neemt er echt de tijd voor en is er meerdere dagen mee bezig.

Sinterklaasgedicht raakt gevoelige snaar
Het valt nog niet mee om een Sinterklaasgedicht te schrijven wat alle drie de succesfactoren bevat: volgens de respondenten zijn dit humor (40%), reflectie van persoon (32 %) en een goede rijmstijl (15%). Sinterklaasgedichten kunnen zonder de juiste ingrediënten nog wel eens verkeerd uitpakken. Maar liefst 15 % van de respondenten geeft aan ooit gekwetst te zijn door een Sinterklaasgedicht en 24 % heeft meegemaakt dat iemand anders er door op zijn teentjes was getrapt.

17 % van de Nederlanders kent zelfs gevallen dat een gedicht ruzie of spanningen veroorzaakte. Zo is het Sintgedicht soms een middel om steken onder water uit te delen over onuitgesproken irritaties. Ook kan een humoristische opmerking in een gedicht een onbedoelde hint geven over het ‘buiten de deur eten’ van manlief: ‘Sint heeft het al lang gezien, ‘Leon’ heeft het liefst een harem van tien’.

Nederlanders geen goede rijmpieten
Nederlanders zien zichzelf niet bepaald als goede rijmpieten. Slechts 36 % geeft aan het schrijven van een gedicht op eigen kracht te doen, echter maar 10 % omschrijft zichzelf als ster in het schrijven van Sinterklaasgedichten. Meer dan de helft van de ondervraagden (52 %) schakelt hulp in bij het schrijven van een Sintgedicht. De meerderheid hiervan (40 %) gebruikt rijmmachines op het internet of kopieert een bestaand gedicht (9 %). Geen wonder dat (54%) zijn gedichten thuis op de computer schrijft. 20 % schrijft zijn gedicht aan keuken -of eetkamertafel. 7% haalt de inspiratie voor een gedicht uit de slaapkamer en schrijft het in bed terwijl 4 % onder werktijd op kantoor de gedichten samenstelt.

Gedichten schrijven gaat moeizaam in dit land. Boekkado biedt Nederlanders een helpende hand. Bij bestelling op Boekkado.nl ontvangt de besteller tijdelijk een Sinterklaasgedicht op maat.

Lees ook:Lezen leuker dan seks
Lees ook:Wedstrijd Sinterklaasgedichten schrijven
Lees ook:Geef met Vaderdag een Boekkado (+ Win!)
Lees ook:Spannende actie: win Boekkado
Lees ook:Nederlands gedicht ‘Zo meen ik dat ook jij bent’ siert Sofia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.