Prinses Laurentien trommelt kinderen op

H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden heeft op haar vroegere basisschool de O.G. Heldringschool in Den Haag het project Kinderzwerfboek gelanceerd. Met een slag op een trom gaf zij het startsein voor de zwerftocht die vele kinderboeken gaan maken door ons land.

Kinderen kunnen met een speciale sticker en boekenlegger hun boeken op reis sturen door ze voor een ander achter te laten in bijvoorbeeld ziekenhuizen, scholen, wachtkamers, en treinen. Aanleiding van het project is het 50-jarige bestaan van Nationaal Fonds Kinderhulp. De prinses is voorzitter van Stichting Lezen & Schrijven. Kinderzwerfboek werkt samen met deze stichting om het lezen bij kinderen te stimuleren.

Lees ook:Prinses Laurentien opent landelijk project Kinderzwerfboek
Lees ook:Zwervende kinderboeken tijdens Kinderboekenweek
Lees ook:9 oktober Kinderzwerfboekdag; alle kinderen recht op boek
Lees ook:Prinses Laurentien helpt kleuters met lezen
Lees ook:Recordpoging simultaan voorlezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.