Met Lebowski en Einstein E-books Baas van Nederland

Lebowski Publishers en Einstein E-books lanceren vandaag een interactief internetprogramma voor verkiezingsprogramma’s, onder de titel www.baasvannederland.nl. Het programma is ontwikkeld door Willem Vermeend en Rick van der Ploeg, en is een model waarin meer dan 120 mogelijke beleidsmaatregelen zijn verwerkt. Met het programma kan iedereen zijn eigen kabinetsbeleid vormgeven en zo zelf de Baas van Nederland spelen.

De beleidsmaatregelen worden uiteengezet in onder meer bezuinigingsmaatregelen op alle politieke beleidsterreinen, zoals sociale zekerheid, volksgezondheid, ontwikkelingssamenwerking, departementen, provincies, klimaatbeleid enzovoorts. Daarnaast omvat het programma een groot aantal mogelijke belastingmaatregelen, zoals verhogingen en verlagingen en verschillende varianten met betrekking tot de hypotheekrenteaftrek. In het programma zijn ook al bezuinigingsmaatregelen opgenomen die in de twintig werkgroepen aan de orde zijn.

Met het programma kan iedereen in Nederland zijn eigen kabinetsbeleid vormgeven. Politieke partijen kunnen bovendien hun eigen programma toetsen aan De Baas van Nederland, dan wel mogelijke maatregelen uit het databestand van De Baas overnemen. Ook de meest recente CPB-voorspellingen van 16 maart zijn al in De Baas verwerkt. Met het economische rekenmodel, waarbij onder meer gebruik is gemaakt van modellen van het CPB en eerdere doorrekeningen van bepaalde maatregelen, kan de gebruiker van het programma de uitkomsten zien van het beleid waarvoor is gekozen. Het model geeft op belangrijke terreinen – als economische groei, werkgelegenheid en begrotingstekort – de effecten weer van het beleid. Het programma bevat ook een scorelijst van maximaal 1000 punten.

‘De Baas van Nederland’ is onderdeel van de nieuwe economie van Willem Vermeend (voormalig Tweede Kamerlid voor PvdA, oud-staatssecretaris van Financiën en oud-minister Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en Rick van der Ploeg (econoom, voormalig Tweede Kamerlid voor PvdA en oud-staatssecretaris Cultuur en Media). Deze nieuwe economie is een economie voor iedereen = Economie 3.0. ‘De Baas van Nederland’ verschijnt rond Prinsjesdag zowel als interactief e-book als klassiek boek. Vanwege de actualiteit van de verkiezingen wordt het interactieve rekenmodel voor de Nederlandse economie nu al gepubliceerd.

Lees ook:De WIJ Economie cadeau voor Prinsjesdag
Lees ook:Onstuitbare opmars van de digitale wereld
Lees ook:Nederland op de schop volgens Vermeend en Van der Ploeg
Lees ook:China wordt geen wereldrijk
Lees ook:Ondernemers moeten blauwe economische kansen grijpen

Eén reactie op “Met Lebowski en Einstein E-books Baas van Nederland

  1. Vilmar

    Ik geloof dat onze heren op het binnenhof dit e-bbok goed kunnen gebruiken… ;-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.