Gerrit Komrij: Morgen heten we allemaal Ali

In ‘Morgen heten we allemaal Ali’ rekent schrijver Gerrit Komrij fors af met zijn generatie. Ook gaat hij hierin tekeer tegen de Nederlandse literatuur en poëzie. De ondertitel ‘Vrolijke bespiegelingen over de tijdgeest’, moet dan ook niet echt als ‘vrolijk’ worden opgevat. In Pauw en Witteman vertelt hij er meer over, daarnaast kun je alvast het eerste hoofdstuk lezen.

Lees het eerste hoofdstuk.


Morgen heten we allemaal Ali
Gerrit Komrij

Lees ook:Gerrit Komrij (68) overleden – nieuwsoverzicht
Lees ook:De tranen van liefde van Tim Overdiek
Lees ook:Naima el Bezaz over Vinexvrouwen
Lees ook:Iedereen voert toneelstukjes op volgens Raoul Heertje
Lees ook:Fasseur maakt balans 200 jaar monarchie op

5 reacties op “Gerrit Komrij: Morgen heten we allemaal Ali

 1. J. Kessel

  Vreemd dat de uitgever De Bezige Bij zijn auteur naar dit programma stuurt. Dit is toch wel het meest populistische programma op de Nederlandse belastingomroep dat je je kunt indenken.
  Een dikke onvoldoende voor de PR-afdeling van De Bezige Bij.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Patricia de Ryck

  J. Kessel, er hebben de afgelopen tijd al de nodige De Bezige Bij-auteurs bij P&W aan tafel plaatsgenomen. Kijk het programma wordt natuurlijk nog steeds door een heleboel Nederlanders bekeken, dus qua publiciteit scoor je er volgens mij juist goed mee.

    /   Beantwoorden  / 
 3. J. Kessel

  Ik kijk dat programma nooit, maar ik ben dan ook een boekenlezer. En dan hoor je er niet bij in Nederland. Het appelleert bij voortduring aan onderbuikgevoelens en is een naadloos verlengstuk van Geert Wilders’ gedachtengoed: niet denken maar schreeuwen. Een goed platform voor totalitair denken, dit programma van de publieke omroep.
  Het is toch wel erg dat De Bezige Bij tot dit lage peil is afgedaald met haar reclameactiviteiten. Het programma is en blijft ongeschikt in deze formule, en zeker Komrij met zijn standpunten is volstrekt ongepast om hem hier in te gooien.

    /   Beantwoorden  / 
 4. renzo

  Nou j,. Kessel, een dikke voldoende dus voor de prafd. Immers veel aandacht voor een auteur. en ja, idd geen goed programma. Reden temeer voor komrij om er heen te gaan: is het programma eindelijk eens goed. zag je de uitzending in kwestie wel? Komrij ging heerlijk tekeer. Zeer nuttig optreden dus.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.