Wedding Babylon – Geen feestje!

‘Hotel Babylon’ vond ik om te smullen en ook ‘Air Babylon’ las ik in een ruk uit. Van ‘Wedding Babylon’ van Imogen Edwards-Jones verwachtte ik dan ook niets anders. En ach, het begin was ook helemaal zo slecht nog niet.

Maar op een gegeven moment kreeg ik het gevoel dat de schrijfster haar bestseller-trucje weer herhaalde. Natuurlijk baseert ze haar romans op ware feiten en researcht ze vooraf een hoop. Toch voel ik in dit boek niet de sfeer die me de andere malen meetrok; al die roddels – toen smulde ik d’r van.

Hoe dat kan? Ik denk dat het werk van een weddingplanner gewoon te ver van mij af staat. Voor mijn gevoel is dit echt iets Amerikaans (of Brits in dit geval). Een beroep waar ik me niet in kan verplaatsen. Als je kijkt naar het reilen en zeilen in een hotel of het leventje van een stewardess; daar kun je van alles bij bedenken. Nu ging het me echt te ver. En dan trekt de schrijfster me – zelfs met een vlotte schrijfstijl – niet door zo’n boek heen.

Helaas… Misschien moet de schrijfster eens nadenken over een nieuw concept of juist een branche zoeken waar iedereen echt alle sappige details van wil weten.


Wedding Babylon
Imogen Edwards-Jones

Tot en met 31 maart 2010 verkrijgbaar voor vijftien euro, inclusief een vakantiecheque ter waarde van honderd euro!

Lees ook:Voorproefje: Suzanne Vermeer – Zwarte piste
Lees ook:Waar is Mels gebleven?
Lees ook:Warm Winterlezen Actie van A.W. Bruna Uitgevers
Lees ook:Hotelnomade Vincent van Dijk schrijft boek over avontuur
Lees ook:De draagmoeder: vol verrassende wendingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.