Jongste dochter van Willem Elsschot overleden

Ida De Ridder, de jongste dochter van gevierd schrijver Willem Elsschot, is op negentig jarige leeftijd overleden. De afgelopen tien jaar zette zij zich in voor het behoud van het integrale archief van haar vader. Ze ijverde ervoor om het archief als Vlaams cultureel erfgoed te laten erkennen.
Het werk van haar vader kende Ida De Ridder door en door. Tot op het einde van haar leven bleef ze volgens Elsschots kleindochter Ida Dequeecker antwoorden zoeken op vragen zoals waarom Elsschot zijn roman ‘Kaas’ voorstelt als een toneelstuk en wat de echte betekenis van het boek is. Haar hypothese luidde dat de kazen uit de roman symbool staan voor Elsscholts eigen literaire werk, dat tot dan geen succes kende.

Ida De Ridder schreef verschillende boeken over het leven van haar ouders zoals ‘Willem Elsschot, mijn vader’, ‘Fine, levenslang met Elsschot’ en ‘De piano’.

Lees ook:Willlem Elsschot archief aangekocht door Vlaamse regering en stad Antwerpen
Lees ook:Kroonprins Willem-Alexander klaar voor de troon?
Lees ook:Manou vertelt over Maria Mosterd en haar bestseller
Lees ook:Loverboy Manou: Ik wil publieke excuses van Maria Mosterd
Lees ook:Jan Siebelink 70 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.