Juni – Maand van het Spannende Boek officieel van start met The Power of Plots

Op een uitverkochte The Power of Plots, de openingsavond van Juni – Maand van het Spannende Boek, gaf de top van de Nederlandse spannende boekauteurs en uitgevers acte de présence. Juryvoorzitter Agnes Jongerius reikte de Gouden Strop, de jaarlijkse prijs voor het beste spannende Nederlandstalige boek, uit aan Marion Pauw voor haar boek Daglicht (uitgeverij Anthos).

Voormalig VN-gezant Jan Pronk discussieerde met schrijver Willem Asman over zijn boek Wondermans Eindspel. Rita Verdonk trad in debat met thrillerauteur Roel Janssen over de manipulatie in de wereld van politiek en media. Eregast op The Power of Plots was Esther Verhoef, auteur van het geschenkboek Erken mij. De bestsellerauteurs Simon Beckett, Kate Summerscale, Stuart MacBride en Roslund & Hellström werden geïnterviewd op het internationale podium. Dit is vanavond door de Stichting CPNB bekendgemaakt.

Wraak staat centraal in de 21ste Juni – Maand van het Spannende Boek, maar was tevens de rode draad van de avond. Rob van Scheers gaf met filmfragmenten aan hoe ons beeld over de maffia is bepaald door films als The Godfather en Gomorra. Wraak was ook het motief tijdens De Literaire Rechtbank, waar advocaat en procureur mr. Theo Hiddema met verve het van moord verdachte hoofdpersonage Bram Mannheim, uit het boek Het recht op terugkeer van Leon de Winter, verdedigde. De avond werd muzikaal afgesloten met een dj-set van Esther Verhoef & Leo Blokhuis en een gangsterset van de skaband Rude Rich & The High Notes, met special guests Def P en Pieter Both (Beef).

Woensdag 3 juni, van 07.00 t/m 17.00 uur, organiseert hoofdsponsor NS op station Utrecht CS de NS Thriller Wissel. Duizenden treinreizigers krijgen zo de mogelijkheid een spannend boek dat zij reeds hebben gelezen om te ruilen. Tussen 11.00 en 12.30 uur signeert Esther Verhoef haar boeken op Utrecht CS. Zij heeft ook het geschenkboek geschreven dat boekwinkels tot en et dinsdag 30 juni cadeau geven aan klanten bij een besteding van ten minste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken. De oplage van het geschenkboek is hoger dan ooit: 805.000 exemplaren. De Gouden Strop wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting LIRA en The Read Shop. Voor meer informatie zie www.maandvanhetspannendeboek.nl.

Lees ook:Eerste namen The Power of Plots bekend
Lees ook:Manon Pauws ‘Daglicht’ best verkocht in succesvolle Maand van het Spannende Boek
Lees ook:Gouden Strop longlist via twitter bekendgemaakt
Lees ook:Recordoplage geschenkboek Juni – Maand van het Spannende Boek 2010
Lees ook:Gouden Strop en Schaduwprijs naar Bram Dehouck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.