Mailen met Judith Visser

In onze rubriek ‘Mailen met…’ voelen we deze keer Judith Visser aan de tand. Deze schrijfster is genomineerd met haar laatste boek ‘Stuk’ voor de ‘Gouden Strop’. Wat ons betreft terecht. Hoe reageerde de schrijfster eigenlijk toen ze hoorde dat ze op de shortlist stond?

“Ik deed een ‘happy dance’, hahaha. Ik flipte echt eventjes. Op een goede manier, natuurlijk. En daarna ben ik uit eten gegaan met mijn vriend om het te vieren. De Gouden Strop is de belangrijkste prijs voor het spannende boek, dus genomineerd zijn voelt echt geweldig.”

En noemen ze jou naam 2 juni als winnaar?
“We maken natuurlijk allemaal kans, tenminste daar ga ik van uit, anders zouden ze ons niet genomineerd hebben. ‘Stuk’ is heel anders dan andere boeken, hopelijk is dat goed. We zullen zien. Ik gun het in ieder geval iedereen en heb veel zin in 2 juni. Het wordt het een geweldige avond, hoe dan ook!”

Heb je het werk van de andere genomineerden gelezen?
“Ik heb ze nog niet gelezen, maar ben dat wel van plan. Maar niet nu al, niet voor 2 juni, want dan word ik onzeker, haha. Ze zijn ongetwijfeld heel goed.”

Er is veel commentaar op de shortlist gekomen, omdat grote namen ontbreken. Wat denk jij hiervan?
“En er staan ook twee Vlamingen op de lijst, dat is sinds 1993 niet gebeurd! De prijs is trouwens nog nooit door een Nederlandse vrouwelijke auteur gewonnen, 1 keer eerder heeft een vrouw de prijs pas gewonnen en zij was een Vlaamse. Over het ontbreken van de grote namen: misschien is het tijd voor een paar nieuwe Grote Namen! Het zou een beetje saai en voorspelbaar worden als ieder jaar hetzelfde groepje schrijvers wordt genomineerd…”

Wat kunnen we binnenkort nog meer van je verwachten. Waar ben je nu mee bezig?
“Momenteel werk ik hard aan de laatste loodjes van het manuscript van mijn nieuwe boek ‘Oversteken’, dat in september zal verschijnen. Het is een totaal ander boek dan ‘Stuk’ maar dat is goed, ik wil mezelf en mijn lezers blijven verrassen. Wel is het weer een literaire thriller.”

Lees ook:Mélange van pop, politiek en seks
Lees ook:Mailen met Henk van Straten
Lees ook:Inktaap 2009 voor A.F.Th. van der Heijden
Lees ook:Mailen met Judith Webber over Kies en ze kiezen jou
Lees ook:Pop, politiek en seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.