Utrechtse VVD wil Martin Brilstraat

Schrijver Martin Bril moet een eigen straat krijgen in zijn geboortestad Utrecht. Dat vindt de Utrechtse VVD-fractie. Raadslid Erik van der Marel heeft de Martin Brilstraat woensdag voorgedragen aan de straatnamencommissie, meldt ANP.

“Het moet een drukke straat zijn waar veel dingen gebeuren. Een straat waar Bril als toeschouwer veel over had kunnen schrijven”, aldus Van der Marel. Het raadslid denkt zelf aan een straat in het nieuwe stadshart van de nieuwbouwwijk Leidsche Rijn.

De straatnamencommissie buigt zich over het voorstel. Binnen enkele maanden kan Utrecht, in overleg met de familie Bril, worden uitgebreid met een Martin Brilstraat. De schrijver overleed op 22 april aan de gevolgen van kanker.

Lees ook:Martin Bril wordt op 2 mei begraven
Lees ook:Publicaties naar aanleiding van het overlijden van Martin Bril (linkoverzicht)
Lees ook:Martin Bril herdacht in besloten kring
Lees ook:Ziekenhuis-opname voor Martin Bril
Lees ook:Heimwee naar Nederland en Martin Bril

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.