Boek 65 jaar te laat ingeleverd bij bibliotheek

Ken je dat moment dat een boek ingeleverd moet worden bij de bibliotheek, maar dat je het echt niet meer kan vinden. Je zoekt jezelf een ongeluk, maar nergens is het boek te bekennen. Snel verlengen dan maar, want een boete wil je natuurlijk niet. Of je vergeet het gewoon een tijdje en komt ‘m na een paar weekjes tegen. Maar het kan erger lezen we in het Algemeen Dagblad. In Schiedam bracht een man na 65 jaar een boek terug naar de bibliotheek.

De 83-jarige Rotterdammer Ben Kuijpers kwam tijdens de verhuizing naar een verzorgingsflat het boek ‘Brief Candles’ – een Engelstalige, korte verhalenbundel van Aldous Huxley – tegen. Dit boek had hij op 6 april 1943 moeten terugbrengen naar de toenmalige Gemeentelijke Openbare Leeszaal en Bibliotheek in Schiedam.

In het Algemeen Dagblad vertelt Kuijpers zijn verhaal. “Schaamtegevoel? Nee, dat had ik niet. Ik had alleen maar de angst dat ik een flinke rekening zou krijgen voor het te laat terugbrengen,” lacht Kuijpers tegen de journalist.

Lees het verhaal hier.

Lees ook:Superhelden Superplakboek in de bibliotheek
Lees ook:Publicaties naar aanleiding van het overlijden van Martin Bril (linkoverzicht)
Lees ook:Peter Brouwer benoemd tot algemeen directeur Bruna
Lees ook:Thijs Zonneveld winnaar Sportblokjesbokaal
Lees ook:Beste bibliotheken NL in Arnhem, Nieuwegein en Laren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.